Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2018 21:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Známý herec daruje na charitu všech 700 milionů dolarů svého majetku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Herce si možná pamatuješ i z filmu Piráti z Karibiku.

Pokud nepatříš mezi fanoušky kinematografie, jméno Čou Jan-Fet ti zřejmě mnoho neřekne. Herec z Hongkongu si přitom zahrál i v populární sérii Piráti z Karibiku, kde ztvárnil postavu Sao Fenga, a tak nepatří mezi neznámé herce. 

V minulosti se právě v domácím Hongkongu umisťoval na nejvyšších příčkách v žebříčku nejvýdělečnějších herců, v roce 2015 se dokonce umístil na 25. místě v žebříčku nejlépe placených herců od magazínu Forbes. Na stejné pozici mu tehdy dělal společnost Russell Crowe.


Nikdy se však se svým majetkem nesnažil ukazovat na veřejnosti. V uplynulých letech jsi ho mohl ve městě klidně potkat v metru či v řadě na lístky do kina, když šel na svůj vlastní film.

Momentálně dosahuje jeho majetek hodnotu až 700 milionů dolarů, ale on si z něj nedělá těžkou hlavu. „Tyto peníze nejsou něco, co budeš vlastnit navždy. Když jednoho dne zemřeš, musíš je zanechat ostatním, aby je mohli použít,“ řekl nedávno. „Nemůžeš si s sebou vzít peníze ze svého bankovního účtu, když zemřeš,“ doplnil.

Učinil proto rozhodnutí, za které mu patří obrovská poklona. Slíbil, že po své smrti daruje celý majetek na charitu. Krok podporuje i jeho manželka Jasmine Tan, která v minulosti popisovala, jak Čou Jan-Fet nejraději jí pokrmy připravované ve stáncích přímo na ulici a nikdy si nepotrpěl ani na drahou elektroniku. Prý svůj vyklápěcí telefon od Nokie vyměnil až po letech, když už přestal fungovat.


Domů
Sdílet
Diskuse