Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2019 1:01
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nová Octavia, revoluční BMW či elektrické Porsche. Toto je 10 největších novinek roku 2019

Nová Octavia, revoluční BMW či elektrické Porsche. Toto je 10 největších novinek roku 2019
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.netcarshow.com/porsche/2015-mission_e_concept/1600x1200/wallpaper_06.htm" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">netcarshow.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Rok 2019 bude na nové automobily snad bohatší než ten minulý.

Jako každý rok, ani tento nebude výjimkou a postupně poznáme desítky až stovky automobilových novinek. Současným trendem je nepochybně unifikace designu, stále vyspělejší technologie, ale hlavně masivnější elektrifikace, kterou lze pozorovat v řadách prakticky všech značek. S příchodem nového roku ti proto servírujeme komplexnější sumář, kde (kromě jiného) najdeš desítku největších a nejočekávanějších novinek tohoto roku.


 Audi Q7

Ingolstadtská automobilka vytáhla největší esa z rukávu loni, čehož výsledkem byla modelová ofenzíva v podobě nových generaci A1, A6, A7, A8, Q3 či příchod novinek jako Q8 nebo e-tron.

Několik z těchto modelů se v plné zbroji na cesty dostane až v následujících měsících, kromě toho však můžeme očekávat vskutku rozsáhlý facelift oblíbené Q7.

Dostane decentně omlazené exteriérové tvary, ale hlavně zcela nový kokpit. Jeho součástí už bude záplava displejů a jen minimum fyzických tlačítek. Ve zkratce řečeno, je víceméně jasné, že palubní desku si modernizovaná Q7 převezme z modelu Q8.

Stále více se hovoří i o příchodu elektrifikovaných verzí, paleta provedení se tedy možná rozroste, a kromě modelu Q7 e-tron uvidíme i jiné varianty.

10 najocakavanejsich automobilových noviniek 2019
10 najocakavanejsich automobilových noviniek 2019 Zdroj: www.autozeitung.de

BMW řady 1

Bavoři se chystají na velkou revoluci. Už za několik měsíců nám totiž představí zcela novou generaci jedničky, která se dočká zásadních změn – nová platforma UKL dá vale prioritně zadnímu pohonu a šestiválcovým agregátům.

Ano, řada 1 už bude osazena výhradně troj a čtyřválcovými agregáty, přičemž po vzoru modelů X1 či X2 dostane standardně přední pohon a volitelný xDrive s mezinápravovou spojkou.

BMW tak zanevře na dlouholetou tradici, nová koncepce však nemá znamenat ztrátu pověstné radosti z jízdy. Alespoň tak se to snaží vykreslit samotná značka. Design, a to ať už exteriérový nebo interiérový, bude do většinové míry ovlivněn nedávnými novinkami (řada 3, X5, X7 či Z4).

Kromě toho BMW chystá i novou 2, která přijde dokonce ve zcela nové podobě, tedy jako řada 2 Gran Coupé. V průběhu roku následně poznáme i modernizovanou 7 s většími ledvinkami.

10 najocakavanejsich automobilových noviniek 2019
10 najocakavanejsich automobilových noviniek 2019 Zdroj: www.carscoops.com

Land Rover Defender

Jak jsme tě před časem informovali, z řad britské značky pronikly na povrch dvě dobré zprávy. Tou první je, že Land Rover opravdu oživí legendární Defender, neboť již koncem roku poznáme jeho novodobou podobu.

Druhou pozitivní zprávou je, že jeho sériová výroba bude probíhat v závodě Jaguar Land Rover na Slovensku u Nitry. Díky sadě prvních oficiálních fotografií je přitom zřejmé, že hranatá koncepce zůstane zachována.

Dále víme, že opět budou na výběr dvě verze rozvorů – krátká třídveřová varianta a nakonec pětidveřová varianta s prodlouženým rozvorem. Základem bude přitom zcela nová hliníková modulární platforma MLA (Modular longitudinal Architecture), která se stane stavebním kamenem budoucích modelů značky.

Land Rover slibuje podstatně modernější multimediální systém i vyspělejší elektronické asistenční systémy, citelným progresem přitom projde zejména komfort na palubě.

10 najocakavanejsich automobilových noviniek 2019
10 najocakavanejsich automobilových noviniek 2019 Zdroj: media.landrover.com

Mercedes-Benz GLE kupé

Ze Stuttgartu v roce 2019 spatří světlo světla modernizovaná třída E, GLC či nová generace CLA, které se již 8. ledna zařadí bok po boku k třídě A či později představenému GLA.

Domů
Sdílet
Diskuse