Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2018 11:50
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Famózní dokument They Shall Not Grow Old od Petera Jacksona vyprodával kina a přepisoval rekordy na poli tržeb

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dokumentární film z první světové války se stal na poli limitovaných premiér novým králem.

Fantastický dokumentární film They Shall Not Grow Old od Petera Jacksona jsme dostatečně vychválili v naší recenzi (najdeš ji zde). V našich končinách jsme si bohužel tento výjimečný dokument nemohli vychutnat na velkém plátně, ale Američané tuto možnost měli.

Film se promítal pouze v limitovaném počtu kin, a to jen dva dny, konkrétně 17. prosince 2018 a 27. prosince 2018. V první den si odnesl z tisíce kin 2,3 milionu dolarů, což je druhý nejlepší výsledek toho dne vůbec.

27. prosince však They Shall Not Grow Old překonalo všechna očekávání, protože vydělalo skvělých 3,3 milionu dolarů. Dohromady má tedy na kontě 5,702 milionu. Na poli podobně limitovaných premiér se jedná o nový rekord.

they shall not grow old
they shall not grow old Zdroj: Warner Bros.

Diváci byli na Jacksonův dokument velmi zvědaví, některé kina byla dokonce zcela vyprodána už týden před premiérou, což je opravdu skvělá vizitka. Nesmíme také zapomínat, že They Shall Not Grow Old startovalo v silné konkurenci tradičních mainstreamových velkofilmů, takže je opravdu skvělé, že dokázalo podobným způsobem zazářit.

„Úspěch této premiéry je výsledek úžasné práce mezi Fathom Events, Warner Bros. a našimi kinopartnery,“ řekl Ray Nutt, šéf společnosti Fathom Events, která se postarala o promítání v USA. „Peter Jackson dokázal svým filmem neuvěřitelně technicky triumfovat. Jeho film je však také velmi emocionální a opravdu nezapomenutelný pro každého, kdo ho viděl. Bylo nám ctí, že jsme se mohli na tomto úspěchu podílet.“

They Shall Not Grow Old tak v návštěvnosti a tržbách překonalo předchozí speciální promítání, konkrétně Dragon Ball Z: Resurrection F (4,6 mil.), Dr. Who, The Day of the Doctor (4,49 mil.) a Batman: The Killing Joke (3,4 mil.). A to ještě není konec, protože diváci si budou moci Jacksonovu novinku v kinech opět vychutnat i 11. ledna 2019 a 1. února 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse