Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2019 11:05
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Starostu zavraždili 90 minut po nástupu do funkce. Na Mexičana a jeho tým stříleli těsně po složení slibu

ZAJÍMAVOSTI MEXIKO
Uložit Uložené

Alejandro mnoho rozhodnutí učinit nestihl.

Mexičan Alejandro Aparicio Santiago byl po složení slibu starostou jen 90 minut, dokud ho nezavraždili v městečku Tlaxiaco. Těsně po jeho oficiálním vstupu do funkce se vydal na schůzku do městské radnice v 11:30, ale po cestě ho spolu s týmem napadli dva střelci.

Místní obyvatelé do konfliktu ihned zasáhli a jednoho ze střelců zadrželi, zatímco druhého stále hledá policie. Postřeleného starostu okamžitě převezli do nemocnice uprostřed Mexika, kde však podlehl střelnému zranění do hrudi.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa El Político (@elpoliticonews),

Spolu se Santiagem zemřel i jeho mluvčí, střelbu přežila členka kongresu a další politik.

Veřejný útok na starostu mexického městečka zatím nemá jasné motivy, ale předpokládá se, že je spojen s politickou stranou MORENA, ke které starosta i jeho tým příslušejí. V jejím čele stojí aktuální prezident Mexika Andrés Manuel López Obrador, kterého si místní obyvatelé zvolili spíše z nouze než z dobré vůle.

Doporučeno
Život mimo škatulky: Muxe není ani muž, ani žena. Je to člověk dvou duchů Život mimo škatulky: Muxe není ani muž, ani žena. Je to člověk dvou duchů 19. května 2023 13:00

Mimo jiné totiž podporuje amnestie pro drogové pašeráky či dotace pro studenty a důchodce spojené s korupcí. Přitom však otevřeně bojuje proti nejbohatším Mexičanům, kteří často pocházejí z drogových kartelů, zatímco sám efektivně potápí tamní ekonomiku.

Domů
Sdílet
Diskuse