Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2019 14:04
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Land Rover oživí terénní legendu. Nový Defender se začne na Slovensku vyrábět už letos

Land Rover oživí terénní legendu. Nový Defender se začne na Slovensku vyrábět už letos
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.landrover.com/en" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">landrover.com</a>
TECH SLOVENSKO
Uložit Uložené

Off-road se již brzy dočká nového následovníka.

Pojem oživení možná není zcela na místě, neboť Defender se ve své podobě na některých trzích stále prodával, pravdou však je, že Land Rover jeho sériovou výrobu před několika lety oficiálně ukončil. Díky špionážním fotografiím však víme, že i když se zprvu o jeho nástupci příliš nemluvilo, k mezigenerační výměně přece jen dojde.

Nově to jasně potvrzuje samotná automobilka, která nám servíruje i oficiální fotografie. Nový Defender je samozřejmě ještě plně zahalen, nicméně záběry ukazují, že jeho tradiční proporce zůstanou víceméně zachovány. Hranatá karoserie sice decentně nabere na oblinách, hlavní linie ikonického modelu však zůstane nezměněna.

 

Land Rover oživí terénnu legendu. Navyše, nový Defender sa bude vyrábať na Slovensku
Land Rover oživí terénnu legendu. Navyše, nový Defender sa bude vyrábať na Slovensku Zdroj: media.landrover.com

Už teď víme, že opět budou na výběr dvě verze rozvorů – krátká 3dveřová varianta a nakonec 5dveřová varianta s prodlouženým rozvorem. Základem bude přitom zcela nová hliníková modulární platforma MLA (Modular Longitudinal Architecture), která se stane stavebním kamenem budoucích modelů značky. Land Rover slibuje podstatně modernější multimediální systém i vyspělejší elektronické asistenční systémy, citelným progresem přitom projde zejména komfort na palubě.

Na závěr dodejme, že nová generace slavného off-roadu, který na svět přišel už v roce 1948, bude vyráběn na Slovensku. Potvrdily se totiž zprávy o tom, že po Discovery bude druhým modelem vyráběným v závodě Jaguar Land Rover u Nitry právě zbrusu nový Defender. K spuštění sériové výroby dojde už letos, k prvním zákazníkům se terénní ikona dostane začátkem roku 2020.

Zpět
Sdílet
Diskuse