Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2019 17:53
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Dva zaměstnanci Huawei tweetovali z iPhonu. Přišli o pozice a snížili jim plat

TECH TWITTER
Uložit Uložené

Obyčejný tweet přišel zaměstnance pěkně draho.

Technologické společnosti jsou dost háklivé na to, aby zaměstnanci používali výhradně jejich produkty. Měli jsme tu již několik takových kauz jako například Apple tweetující z Twitter aplikace pro Android.

Tentokrát se kvůli podobné chybě upírá zrak na společnost Huawei. Ta, stejně jako téměř každá značka, popřála k novému roku. Učinila tak skrze Twitter.

Jenže se stalo něco, co zarazilo mnoho fanoušků. Slavnostní tweet byl odeslán z iPhonu a ne z Huawei telefonu, jak by snad každý očekával. Tweet byl sice brzy smazán, jenže v té době už po internetu kolovaly jeho screenshoty.

Pracovník společnosti Huawei poslal tweet z iPhonu. Přišli o pozici i peníze
Pracovník společnosti Huawei poslal tweet z iPhonu. Přišli o pozici i peníze Zdroj: ngetichpascal

Blahopřání mělo být původně odesláno z klasického počítače, ale ten měl v tu dobu údajně nečekaný problém s VPN a nemohl se tak dostat na Twitter. Proto byl použit iPhone jednoho ze zaměstnanců.

Jenže tento marketingový přešlap měl nemalou dohru. Dva zaměstnanci, kteří jsou za tuto chybu odpovědní, se ve firmě propadli o jednu pracovní úroveň a jejich plat byl snížen o zhruba 16 500 korun (645 eur). A doplatil na to i samotný vedoucí pracovník marketingového oddělení, ten přišel o svojí platovou třídu hned na celých 12 měsíců.

Domů
Sdílet
Diskuse