Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2019 19:46
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Aquaman je nejúspěšnějším filmem z DCEU! Tržbami se blíží již k hranici jedné miliardy

Aquaman je nejúspěšnějším filmem z DCEU! Tržbami se blíží již k hranici jedné miliardy
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Celosvětové tržby hovoří jasnou řečí a studio Warner Bros. má tak pořádný důvod k radosti.

To, co jsme předpokládali v našem nedělním Box Office článku, se dnes stalo skutečností a z Aquamana je tak oficiálně nejvýdělečnější film z univerza DCEU. S momentálními tržbami v hodnotě více než 887 milionů dolarů přeskočil dosavadního lídra Batman v Superman: Dawn of Justice (873,6 mil.).

Aquaman si svou světovou premiéru odbyl v Číně, kde se mu již během prvních 4 dnů podařilo vydělat více než týmovce Justice League během celého působení v tamních kinech, které trvalo téměř 7 týdnů. Tím se však cesta krále Atlantidy nezastavila. Snímek Jamese Wana (naši recenzi najdeš zde) se totiž už po prvním víkendu na domácí půdě mohla těšit z celosvětového výdělku těsně pod hranicí půl miliardy.

Aquaman je najúspešnejším filmom z DCEU! Tržbami už pomaly mieri k hranici jednej miliardy
Aquaman je najúspešnejším filmom z DCEU! Tržbami už pomaly mieri k hranici jednej miliardy Zdroj: Warner Bros.

Aquaman tedy postupně a poměrně hladce předběhl tržby snímků Justice League (657,9 mil.), Man of Steel (668 mil.), Suicide Squad (746,8 mil.) i Wonder Woman (821,8 mil.). Poslední překážkou v jeho absolutním úspěchu tak zůstávala už jen komiksovka Batman v Superman: Dawn of Justice (873,6). No jak už teď jistě víš, Bruce Wayne a Clark Kent se před pánem všech moří a oceánů nakonec museli sklonit.

Režisér James Wan opět potvrdil svou pověst finančně spolehlivého tvůrce a z Aquamana nakonec může být (a pravděpodobně i bude) první DCEU film, který překročí hranici jedné miliardy celosvětově. Je třeba ale dodat, že Aquaman v rámci domácích tržeb oproti ostatním komiksovkám z DCEU poměrně zaostává. S výdělkem přes 238 milionů je v této chvíli pouze před Justice League. Ale to jej asi nemusí až tak trápit.

Aquaman je najúspešnejším filmom z DCEU! Tržbami už pomaly mieri k hranici jednej miliardy
Aquaman je najúspešnejším filmom z DCEU! Tržbami už pomaly mieri k hranici jednej miliardy Zdroj: Warner Bros.

Navzdory smíšeným kritickým reakcím se snímku výborně daří, za což může vděčit zejména masivní podpoře ze zahraničí, spokojeným divákům a také skutečnosti, že momentálně v kinech nemá žádnou konkurenci. My studiu Warner Bros. samozřejmě gratulujeme a budeme zvědaví, kam to až Aquaman na poli tržeb dotáhne.

Domů
Sdílet
Diskuse