Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2019 12:38
Čas čtení 0:00
Kristýna Moučková

Batikování je zpátky aneb Módní trendy na jaro 2019, které musíte znát už teď

Batikování je zpátky aneb Módní trendy na jaro 2019, které musíte znát už teď
Zdroj: Pinterest
MÓDA FASHION WEEK MÓDA
Uložit Uložené

Seznamte se s nejvýraznějšími prvky jarních kolekcí a naučte se, jak je rovnou zařadit i do svého šatníku.

Zimní výprodeje ještě definitivně neskončily, ale diskuze o jarních kolekcích se stávají stále aktuálnějšími. Přinášíme vám přehled výrazných trendů na jaro tak, jak je postupně představily světové Fashion Weeky. 

A aby nezůstalo u pouhého prezentování přehlídkových modelů, u každého trendu najdete také stylingový tip, jak i na první pohled odvážnými a občas kontroverzními trendy obohatit vlastní outfit.

Zpátky do dětství

Ruku na srdce, kdo z nás, když byl malý, neměl alespoň jedno batikované tričko? Kdo si myslí, že tenhle trend vymizel s příchodem nového tisíciletí a své zastánce má už převážně jen u Rainbow People, je na omylu. Přehlídková mola batika doslova zaplavila.

Inspiraci můžete hledat například u značek R13, Prabal Gurung, Dior či Stella McCartney, které předvedly batikování nejen na tričkách, ale nebály se ho využít ani na šatech či saku.  Barvám dominovaly syté odstíny všech barev duchy i jemnější pastelové tóny. 

Styling tip: Na jaro zkombinujte kousky s bílým či světle modrým denimem. Odlehčíte tak vizuální náročnost batikovaného motivu a zároveň ho tím podtrhnete.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Pre-Order the Spring/Summer 2019 Runway Collection now exclusively at R13.COM #preorder #ss19 #r13 #r13denim #shopr13

Příspěvek sdílený R13 (@r13denim),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

MSGM SPRING/SUMMER 2019 - DREAM! - SHOW LOOKS #MSGMSS19 #MSGM #MassimoGiorgetti

Příspěvek sdílený MSGM (@msgm),

Padesát odstínů béžové

S příchodem Riccarda Tisciho na pozici nového kreativního ředitele britského módního domu Burberry odstartovala doslova béžová revoluce. Barevná škála pokrývá odstíny od jemné krémové až po tmavší skořicovou a oříškovou.

Doporučeno
Co nevynechat na fashion weeku? Zeptali jsme se nadějných mladých tvůrců a tvůrkyň Co nevynechat na fashion weeku? Zeptali jsme se nadějných mladých tvůrců a tvůrkyň 19. dubna 2024 13:00

Americký Vogue Tisciho kolekci označil za možný manifest poukazující na přílišné odhalování našich životů na sociálních sítích, které jde často „až na kůži“. Ať už tomu skutečně tak je, či ne, podle reakcí na kolekci lze soudit, že béžová bude na jaře udávat jeden z hlavních směrů.

Styling tip: Celobéžový outfit oživte futuristickými doplňky, popřípadě transparentními materiály. Pro zvýraznění looku zase naopak zkuste béžovou ozvláštnit prvky v sytých barvách.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Looks from #RiccardoTisci’s debut runway show, ‘Kingdom’ . #BurberryShow #LFW

Příspěvek sdílený Burberry (@burberry),

Šortky sem, šortky tam

K rostoucím teplotám jednoduše patří. Ty krátké denimové ale nechte tentokrát ve skříni a zaměřte se na kousky sahající minimálně do poloviny stehen, popřípadě až ke kolenům. Trend navazuje na loňskou kontroverzní senzaci v podobě cyklistických modelů, které proslavila především Kim Kardashian. Ty na scéně zůstanou i letos, ale výrazně je doplní jejich volnější a společenštější verze.

Doporučeno
Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka 16. dubna 2024 14:00

Dobře padnoucí kraťasy zároveň mnozí návrháři tentokrát obohatili o sako ve stejně barvě. Trend dámských obleků, které už o Vánocích suverénně v oblíbenosti převálcovaly večírkové šaty, tak evidentně letos dostane svoji jarní, trochu netradiční podobu.

Styling tip: Širší kraťasy ke kolenům mohou občas působit příliš pánsky a neforemně. Pokud chcete zachovat ženskost outfitu, volte k nim lodičky nebo sandálky na podpatku či platformě a jednoduchou košili. Na jarní výlety budou dobře vypadat i s klasickými bílými teniskami a elegantnějšími doplňky.

Nahoď ramena

Fakt, že se osmdesátky vrátily do módy, je nepopiratelný. V roce 2019 tenhle trend završí příval obřích načechraných rukávů a ramenních vycpávek. Přehlídky Rodarte či Saint Laurent přišly se siluetou, která kromě výrazných ramen pracuje také s čtvercovými výstřihy, které podporují ženskost celého modelu.

Doporučeno
Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci? Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci? 15. dubna 2024 16:30

Na druhé straně pak stojí saka a kabáty z dílny Balenciaga, Marca Jacobse či Balmain, které odkazují na ryze pánskou postavu. Jak se říká, síla je v detailech, tak proč nezačít právě u výrazných ramen?

Styling tip: Vyvažte siluetu úzkými kalhoty nebo džínami s vysokým pasem. Pokud se v módě nebojíte experimentovat, doplňte sako s širokými rameny kloboukem s větší krempou, podobně jako to udělal právě výše zmíněný Marc Jacobs. Osmdesátky s puncem lehce bizarního kabaretu jak vystřižené.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

#MJSS19

Příspěvek sdílený Marc Jacobs (@marcjacobs),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

@LilyAldridge wearing Marc Jacobs Fall ‘18 for @HarpersBazaarGreece ✨ #MJFW18 Photographed by @yuliagorbachenko Styled by @SandyArmeni

Příspěvek sdílený Marc Jacobs (@marcjacobs),

Třásně, třásně a zase ty třásně

Vloni šílenství začalo třásňovými náušnicemi, které jste mohli sehnat snad v úplně každém obchodě. Letos na jaře budou třásně zdobit nejen doplňky, ale také šaty, sukně či bundy. Nosit je budete moct na každodenní bázi, jejich exkluzivita omezená na večerní příležitost nebo festival se tím tak smazává.

Doporučeno
Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku? Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku? 20. března 2024 13:00

Třásně letos přichází nejen v klasické westernové podobě. Zdobí také jemné a lehké modely, zejména pak šaty a sukně. Nejlepší provedení lze najít například u Toma Forda, Gucci nebo Oscara de la Renty.

Styling tip: Inspirujte se přehlídkou Jacquemus, Loewe či Sonia Rykiel, kde návrháři použili třásňový efekt na kabelky. Je to skvělý začátek, jak postupně tenhle trend zařadit do svého šatníku.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

A sequin fringed hooded dress in the #GucciSS19 fashion show by #AlessandroMichele. #pfw #mfw Discover more through link in bio.

Příspěvek sdílený Gucci (@gucci),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

LE SAC BACI « LA RIVIERA » SUMMER 2019

Příspěvek sdílený JACQUEMUS (@jacquemus),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

SPRING SUMMER 19: Look 51 from the #GivenchySS19 collection designed by @ClareWaightKeller. #GivenchyFamily #pfw

Příspěvek sdílený GIVENCHY (@givenchyofficial),

K nepřehlédnutí

Pokud ve vás dřímá alespoň trochu duše exhibicionisty, který chce být vidět, sáhněte po oblečení v neonových barvách. Comeback zčásti zažily už vloni, letos se jejich vliv ale rozjede naplno. Zásluhou módních domů, jako je Versace či House of Holland, budou povoleny celé neonové looky, které se stanou oslavou cyberpunku i 80. let dohromady.

Doporučeno
Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme top 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste, a poradíme ti, jak je koupit Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme top 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste, a poradíme ti, jak je koupit 18. března 2024 17:00

Kromě běžných materiálů typu bavlny začali návrháři experimentovat také s neonovou krajkou či saténem. High-street značky, jako je například Collusion, zase kombinují výrazné odstíny „zvýrazňovačů“ ze zvířecími vzory, které jsou dalším trendem, jež se na módním výslunní udrží i během letošní sezóny.

Styling tip: Obdobně jako u třásní i zde platí zásada, že začít se má postupně. Adidas připravil letos skvělé tenisky Falcon s neonovými prvky. Co se tedy inspirovat u nich? Neony jinak velice dobře podpoří středně modrý denim. Oblékněte si neonový top, středně modré džíny s vysokým pasem a ohrnutými nohavicemi a tenisky. Úspěch zaručen.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

The zebra roll neck is back in stock. Here it is styled by us and styled by you. Get it before it goes again

Příspěvek sdílený COLLUSION (@collusionstudios),

Domů
Sdílet
Diskuse