Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2019 8:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Pokud nemáš kamarády, zachrání tě robot lásky. Japonský výrobek předstírá lidské emoce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Díky technologiím dokáže dokonce nasimulovat hluboký pohled z očí do očí.

Ne každý člověk na světě má dostatečné sociální dovednosti na to, aby si dokázal s ostatními lidmi vytvořit hlubší vazby a najít si kamarády či partnera. Alespoň tak to vnímá japonská společnost Groove X, která začíná vyrábět jakéhosi robota lásky, kterému říká Lovot.

Ten by měl každému z nás pomoci, abychom se už nikdy necítili sami, protože je vyroben jen proto, aby miloval svého majitele a byl dobrým přítelem. Samozřejmě, technologie nenahradí kvalitní rozhovory a ani ti nepomůže v těžké situaci, ale minimálně se o to snaží.

Lovot je totiž vybaven několika inteligentními senzory, kterými snímá tvé okolí, a dokáže odhadnout tvé emoce, přičemž vyvolá citovou blízkost, pokud je to nutné. Jeho oči jsou dokonce tak propracované, že dokáže nasimulovat hluboký pohled z očí do očí.

Naštěstí však nejde o žádnou znepokojující napodobeninu člověka, ale o rozkošné chlupaté zvířátko, za které si však jeho návrhář Kane Hajaši chce přibližně 67 000 Kč. Samozřejmě, není tu šance, že by Lovot dokázal nahradit lidskou blízkost, ale pokud bys o něj přece jen měl zájem, k dispozici bude již koncem tohoto roku.

Domů
Sdílet
Diskuse