Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2019 15:18
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Gadget pro ženy: L'Oréal představil senzor, který hlídá pH kůže

TECH
Uložit Uložené

Aktuálně probíhající konference CES začíná přinášet technologické novinky.

Kosmetický gigant L'Oréal a jeho značka La Roche-Posay ve spojení s Epicor Biosystems představili zajímavý gadget pro tvé tělo. Nese název My Skin Track pH a jedná se o senzor velikosti menší, než je obyčejná náplast. Jeho úkolem je kontrolovat hydrataci vaší kůže, a to kdykoliv během dne.

Hodnota pH zdravé kůže by se měla pohybovat mezi 4,5 a 5,5 pH, vše mimo toto rozmezí je problém. Ten může následně zapříčinit zánětlivé reakce, ekzémy a suchosti kůže. A to jsou problémy, které aktuálně trápí miliony lidí. Dá se jim však předejít.

Gadget pro ženy: L’Oréal představil senzor, který hlídá pH vaší kůže
Gadget pro ženy: L’Oréal představil senzor, který hlídá pH vaší kůže Zdroj: L’Oréal

Senzor funguje na jednoduchém principu, kdy si z pár kapiček vašeho potu dokáže vzít patřičná data, která analyzuje během 15 minut. Po uplynutí této doby pouze s aplikací naskenuješ senzor a aplikace ti zobrazí potřebné informace. A také ti poradí, jak případné problémy řešit nebo jak jim předejít.

Jedná se tak o možnost, jak si uhlídat zdraví kůže, aniž bys musel chodit k odborníkům.

Domů
Sdílet
Diskuse