Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2019 10:23
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V sousedním Rakousku napadly 4 metry sněhu. Zasypal lanovku, ztrácejí se i auta

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Naši jižní sousedé si užívají pořádnou sněhovou nadílku.

Naši jižní sousedé se do začátku ledna radovali, jak skvěle se jim lyžuje, jenže po svátku Tří králů se tam příroda tak trochu zbláznila. Ve více alpských střediscích za poslední desítky hodin napadly až 4 metry sněhu, a tak začalo hrozit velké lavinové nebezpečí.

Jak informují Aktuality.sk, lyžařské středisko Söldene zaznamenalo 4 metry sněhu, o nic hůře na tom nejsou ani konkurenční střediska, kde se úroveň sněhu pohybuje okolo hranice 3,5 až 4 metry. Na Facebooku lidé sdílejí ty nejbizarnější sněhové fotografie, které se jim podařilo zachytit.

Stránka upozorňující na extrémní výkyvy počasí u našich sousedů sdílí záběry, kde muži vyhrabávají auto zpod sněhu, což vypadá mírně podezřele, ale našel bys tam i zasněžené parky, domy či veselé psy pobíhající ve sněhu, který přesahuje jejich výšku.

Velký úspěch zaznamenala i fotografie z lyžařského střediska ve Štýrsku, kde po sněhové nadílce prostě zmizela celá lanovka. Návštěvníci si tam tak brzy určitě nezalyžují.

Domů
Sdílet
Diskuse