Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2019 9:46
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

87letý pašerák, který pro kartel El Chapa převážel tuny kokainu, vydělal víc než milion dolarů ročně

87letý pašerák, který pro kartel El Chapa převážel tuny kokainu, vydělal víc než milion dolarů ročně
Zdroj: Warner Bros. Pictures
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Důchodci si při svých nízkých příjmech přivydělávají různě.

Joaquín Guzmán, známý jako El Chapo, byl vůdcem drogového kartelu Sinaloa. Chapo se v našich vodách proslavil v roce 2015, kdy podruhé utekl z vězení. Americká vláda za jeho dopadení nabízela 5 milionů dolarů a mexická 3,8 milionu. Bohatý El Chapo se proto rozhodl jejich částky překonat částkou 10 milionů, kterou chtěl věnovat tomu, kdo by ho ukryl do bezpečí.

Žádné množství financí ho ale nakonec nezachránilo, a proto počátkem roku 2016 po dopadení opět putoval za mříže. Pro kartel tohoto vychytralého kriminálníka pracoval 87letý muž jménem Leo Sharp. Ten svého času patřil mezi špičku ve svém oboru.

Leo každý měsíc převážel přibližně 200 až 250 kilogramů kokainu. Vzhledem k svému vysokému věku a bezúhonné minulosti byl pro kartel El Chapa darem z nebes. Kdo by přece jen podezíral 87letého válečného hrdinu? Zda se však se samotným vůdcem kartelu někdy setkal, není ověřeno.

87-ročný pašerák pracoval pre drogový kartel El Chapa. Ročne si prišiel na milión dolárov
87-ročný pašerák pracoval pre drogový kartel El Chapa. Ročne si prišiel na milión dolárov Zdroj: Warner Bros. Pictures

Jak slavný zahrádkář pracoval i pro prezidenta

Leo Sharp rozhodně nepatřil mezi zločince s dlouholetou kriminální kariérou. Až do vyššího důchodového věku podle záznamů nevykonával žádnou protiprávní činnost. V roce 1924 narozený Sharp se jako mladík vyznamenal během druhé světové války, po níž se začal věnovat zahradnictví.

A nutno říci, že byl v této oblasti jistou dobu mimořádně úspěšný. Sharpovi se celkově podařilo vyšlechtit 180 nových druhů květin. Během období vlády dnes již zesnulého amerického prezidenta George H. W. Bushe byl dokonce pozván, aby kolem Bílého domu vysazoval ním vyšlechtěné druhy.

Doba se ale postupem času modernizovala a prodej květin vstoupil na internetovou půdu. Starého psa už člověk novým kouskům nenaučí, a tak se na Leových příjmech začala odrážet tvrdá konkurence.

Zpět
Sdílet
Diskuse