Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2019 8:48
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Eminem prodal v roce 2018 nejvíc alb ze všech interpretů

HUDBA EMINEM
Uložit Uložené

Raper se připomněl novým albem, ale nezapomnělo se ani na jeho dřívější tvorbu.

Kdyby si měl tipovat, který interpret prodal v roce 2018 suverénně nejvíce alb na světě, zřejmě bys přemýšlel nad momentálně nejpopulárnějšími jmény jako Drake či Ariana Grande. Opak je však pravdou. Loňský rok suverénně ovládl Eminem, o čemž informovala pravidelná každoroční analýza BuzzAngle Music 2018 Year-End Report.

Detroitský raper prodal loni celkově 755 027 alb, přičemž na druhém místě skončila korejská skupina BTS, chlapci prodali 603 307 alb.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marshall Mathers (@eminem),

Ani na třetím a čtvrtém místě bys nenašel jména, která bys možná považoval za nejúspěšnější, protože bronzovou příčku si ukořistil Chris Stapleton a bramborová medaile patří zase kapele Metallica.

Chris prodal 577 287 alb, Metallica 539 861 kusů. Na páté příčce nakonec najdeš Lady Gagu s Bradleym Cooperem, kteří díky svému filmu dokázali prodat úctyhodných 526 803 alb.

Eminem přitom nedominoval jen díky svému poslednímu alba Kamikaze. Album rozhodně pomohlo, protože se stalo čtvrtým nejprodávanějším albem roku 2018 s 373 067 prodanými kusy, avšak při nákupu skoro 400 000 kusů alb si zákazníci vybírali starší díla amerického rapera jako Encore či The Marshall Mathers LP.

Doporučeno
Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly 9. června 2023 8:30

I když mnozí Eminema považují za rapera ze starší generace, nezaostal ani na streamovacích platformách. Jeho hudba vygenerovala dohromady 4,7 miliardy streamů, díky čemuž skončil v této kategorii čtvrtý. Přeskočili ho jen Drake s 10,5 miliardami, Post Malone s 6,9 miliardami a XXXTentacion s 5,9 miliardami streamů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marshall Mathers (@eminem),

Domů
Sdílet
Diskuse