Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad
9. ledna 2019 12:10
Čas čtení 0:00

Ekologický drogový dealer prodává kokain v nádobkách pro opakované použití. Chce tak chránit životní prostředí

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené

Už i dealeři odmítají jednorázové plasty.

Nemusíte si dělat zbytečné iluze o tom, že se v ulicích velkých evropských měst neprodávají drogy. Jinak to nefunguje ani v anglickém Birminghamu, kde drogový byznys vzkvétá, jenže i dealeři si ve světle posledních zpráv o stavu naší planety zřejmě začali uvědomovat, že se ke své práci musí postavit zodpovědněji.

První vlaštovkou se měl stát dealer z Birminghamu, který svým zákazníkům prodává kokain v malých plastových ampulkách.

Nádobky jsou přitom určeny k opakovanému použití. O novém způsobu balení drog informoval britský portál Metro.co.uk jeden z dealerových zákazníků, přičemž si ampulku i vyfotil.


Vtipně vyznívá fakt, že dealer zákazníkům při nákupu doporučuje, aby ampule nevyhazovali, ale raději se stejnou nádobkou přišli na místo nákupu i příště. Díky tomu jim prý stačí ampulku znovu naplnit bílým práškem a při nákupu podle dealera neutrpí naše životní prostředí žádnou škodu.

Jak však konstatoval zákazník, který fotku ampulky poslal do médií, on sám se o životní prostředí moc nezajímá. Když se dealera zeptal, proč mu nemůže prášek prodávat v tradičních igelitových sáčcích, ten mu vysvětlil, že kokain prý od něj nakupuje řada hipsterů, kteří si ekologické balení zamilovali a častěji se vracejí.

Smutně ve světle nového způsobu balení drogy vyznívá situace v Kolumbii, kde se každý rok vyprodukuje obrovské množství kokainu. Návyková látka tam zapříčinila odlesňování rozlehlé části lesního porostu, a proto anglický dealer s nádobkami na opakované použití určitě škodu na naší planetě způsobenou produkcí drogy nevyrovná.

Domů
Sdílet
Diskuse