Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2019 16:08
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čech poslal kvůli panence tmavé pleti výhružný e-mail ředitelce školky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vydírání rasistickému otci neprošlo.

V loňském roce spatřil v jedné české školce aktivní otec panenku v podobě miminka s tmavou pletí. Nález jej natolik rozrušil, že poslal ředitelce anonymní e-mail, ve kterém hračku označil za „nechutný způsob propagandy multi-kulti“.

Připojil vyhrůžku, že fotografii panenky rozšíří po sociálních sítích a udělá školce velmi nelichotivou reklamu, pokud hračka nebude odstraněna. Dodal, že si to přijde osobně zkontrolovat.

Jsme v České republice a jsme bílý. Nehodlám tento nechutný způsob propagandy multi-kulti v žádném případě tolerovat!! 

To ale netušil, že ředitelka nenechá vydírání jen tak a obrátí se na policii. Té se podařilo viníka dopadnout. U výslechu se přiznal. Mail napsal prý ze strachu o své děti.

Dennodenně měl být svědkem zpráv hovořících o tom, že se sem „valí nelegální imigranti, kteří napadají lidi”. Panenka tmavé pleti jej měla rozzuřit „kvůli situaci, která nám je předkládána politiky, médii, kdy jsou potlačovány křesťanské hodnoty v zájmu větší ochrany práv menšin”.

Podání trestního oznámení za vydírání jej zaskočilo a začal se kát. Ředitelce poslal omluvný dopis a své chování označil za největší hloupost svého života. 

Okresní státní zastupitelství Plzeň-město rozhodlo o podmíněném zastavení trestního stíhání a stanovilo roční zkušební dobu. V praxi to znamená, že se muž díky projevu lítosti vyhne trestu, ale nesmí v dalších 365 dnech porušit podmínku. 

Nepomohl mu ani Ústavní soud, na který se obrátil se stížností. Soud se ale přiklonil k původnímu rozsudku: „Takovému hodnocení nemůže ÚS nic vytknout, zvláště s přihlédnutím k celkovému rasově nenávistnému kontextu stěžovatelova jednání.“

Domů
Sdílet
Diskuse