Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2019 10:45
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Vývojáři Fortnite chtějí konkurovat Steamu s vlastním obchodem. Získali už první velkou rybu

TECH STEAM
Uložit Uložené

Studio Epic Games se pustilo do boje s velikánem.

Koncem roku studio Epic Games představilo svůj vlastní obchod s hrami. Do té doby Epic Games Launcher obsahoval pouze jejich vlastní tituly.

Plán Epicu je zřejmě využít obrovské popularity a otevřít nové kanály, z nichž by tekly finance. Netrvalo dlouho a studio ulovilo první velkou rybu – Ubisoft. Populární internetový obchod Steam od společnosti Valve byl odsunut na druhou kolej.

 

Na Epic Games Store budeme moci najít chystanou third-person střílečku The Division 2. Kromě toho si ji budeš moci zakoupit i přes jejich vlastní obchod Ubisoft Store. Na Steamu ji ale neuvidíš.

Zmiňovaná hra nebude jediný herní titul, který v obchodě od Valve nenajdeš. Ubisoft se totiž dohodl s Epic Games na partnerství na dalších vybraných hrách. Detaily však nejsou známy, ale Epic přislíbil, že tento rok včas zveřejní podrobnější informace.

Uvidíme, jak se bude Epicu dařit a zda se svým projektem prorazí. Možná krok Ubisoftu přesvědčí i jiné velké společnosti, aby vyzkoušely novou platformu na prodej her. Koneckonců, i vůči Steamu nejdříve byla skeptická jak herní komunita, tak i studia.

Vývojári Fortnite chcú konkurovať Steam s ich obchodom. Získali už prvú veľkú rybu
Vývojári Fortnite chcú konkurovať Steam s ich obchodom. Získali už prvú veľkú rybu Zdroj: store.ubi.com
Domů
Sdílet
Diskuse