Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2019 0:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena, který byla posledních 10 let v kómatu, náhle porodila. Někdo ji znásilnil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šéf zdravotnického zařízení už odstoupil.

Zdravotnickým zařízením Hacienda HealthCare v americkém státě Arizona momentálně rezonuje obrovský skandál. Na konci prosince tam porodila dítě žena, o kterou se v zařízení starali posledních 10 let, protože byla již více než dekádu ve vegetativním stavu.

V praxi to znamenalo, že přežila kóma a její základní životní funkce fungují až dosud, jenže takový člověk ztratil své vědomí, a tak si neuvědomuje sebe ani okolí.

Zůstala po něm už jen funkční tělesná schránka, což byl i případ této ženy. Do kómatu a vegetativního stavu měla dostat po incidentu, při kterém se téměř utopila.

Když žena porodila, pečovatelé i rodina byli šokováni. Rodinní příslušníci ji navštěvovali jen jednou za pár měsíců, protože žena z pochopitelných důvodů nedokáže nijak reagovat, avšak po narození dítěte byli ihned upozorněni.

Podezření okamžitě padlo na pečovatele v zařízení Hacienda. Pacientce ve vegetativním stavu fungovaly tělesné funkce standardním způsobem, a tak ji musel někdo znásilnit, následkem čehož otěhotněla.

Pečovatelé ze zařízení si prý po celých 9 měsíců nevšimli žádné změny na jejím těle, čemuž se lidem nechce věřit. Muselo jí mírně růst břicho a po celou dobu těhotenství ani nemohla mít menstruaci, takže někdo, kdo ji myl a přebaloval, prostě musel vidět, co se s pacientkou děje.

Policie už odebrala všem mužským zaměstnancům centra vzorky DNA, na základě kterých zjistí, zda se některá z nich shoduje s genetickou výbavou dítěte. Rodina pacientky se již vyjádřila, že o dítě bude dobře postaráno, a tak se o osud malého neviňátka obávat nemusíš.

V zemi se však spustila vlna nevole a strachu z toho, že by ženu po 10 letech ve vegetativním stavu dokázal pečovatel znásilnit.

Jak konstatovala její rodina, v takovém stavu se člověk snaží pečovatelem naplno důvěřovat, že dělají to, co je v jejich silách, aby pacienti přežili poslední léta života uctivě. Namísto toho někdo ženu znásilnil.

Domů
Sdílet
Diskuse