Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2019 13:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Samsung představil 556centimetrovou televizi

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Na technologické konferenci CES se bylo na co dívat.

Kdybys chtěl svůj obývací pokoj doplnit obrovským televizorem, společnost Samsung před pár dny na technologické konferenci CES v Las Vegas představila zařízení, po kterém ti srdce zaplesá. Nazvala ho příznačně „The Wall“, protože jde o 219palcovou televizi pokrývající celou stěnu.

Neobsahuje přitom žádnou plazmovou ani LED obrazovku, tentokrát se televizor může pochlubit MicroLED displejem, na což je Samsung mimořádně hrdý.

Technologie MicroLED by podle jihokorejské společnosti měla čím dál více pronikat do běžných elektronických doplňků domácnosti, a tak se můžeme těšit na vyšší kvalitu i věrnější zobrazení barev.

Samsung predstavil absolútne masívny televízor s uhlopriečkou 556 centimetrov
Samsung predstavil absolútne masívny televízor s uhlopriečkou 556 centimetrov Zdroj: Samsung

Jak konstatuje samotná společnost, MicroLED obrazovku tvoří miliony miniaturních LED čipů, díky kterým je obraz v kvalitě 4K samozřejmostí.

Televizor The Wall se na scéně v mnohem menší verzi objevil už loni, přičemž funguje na modulárním principu. Pokud zákazník potřebuje 219palcovou úhlopříčku, čili úhlopříčku dlouhou neuvěřitelných 556 centimetrů, může si ji naplno vychutnat.

Doporučeno
Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? 7. listopadu 2023 11:30


V případě, že se mu televize na zeď nevejde, díky modularitě ji může zmenšit až na úhlopříčku 190 centimetrů. Potenciální zákazníky zřejmě potěší i fakt, že při vypnutém televizoru se na obrovské obrazovce můžeš pokochat různými tapetami či vlastními fotkami.

Nejdůležitější informaci o televizoru jsme se však nedozvěděli. Samsung zatím neřekl, kolik za něj bude chtít, ale rozhodně nepůjde o levný špás.

Zpět
Sdílet
Diskuse