Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2019 14:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Uprostřed africké pouště bude donekonečna hrát legendární skladba Toto - Africa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Umělec chtěl vzdát skladbě hold.

Legendární skladba Toto - Africa byla vydána již v roce 1982, ale dodnes ji milují stovky milionů lidí po celém světě. Nedávno se o ní ve velkém psalo, když ji Pitbull nepříliš vhodně přezpíval do soundtracku Aquaman, a nyní vzal otěže do rukou umělec Max Siedentopf.

Umělec z Namibie známou skladbu miluje natolik, že v posledních měsících pracoval na sestrojení jednoduché přehrávací stanice s MP3 přehrávačem a několika reproduktory, kterou už zanechal uprostřed místní pouště.

Chtěl tak umožnit skladbě Africa žít v srdci Afriky. Zajistil, že skladba bude v poušti hrát prakticky donekonečna, protože přehrávač i reproduktory pohání solární energie. Max věří, že odolná stanice zvládne i výkyvy pouštního počasí a skladbu v Namibii uslyšíme po dalších minimálně 55 let.

Sám si uvědomuje, že poušť zřejmě instalaci zničí mnohem dříve, ale těší ho zejména reakce lidí z celého světa. Místní se však rozdělují na dvě skupiny. V první skupině skladbu i nápad umístit ji do pouště milují, v té druhé zase písničku nemohou vystát.

Místo uprostřed pouště, kde momentálně hraje hudba, podle umělce najdou jen ti nejvěrnější fanoušci, kteří zasvětí část svého života hledání pomyslného pouštního pokladu.

Zpět
Sdílet
Diskuse