Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2019 16:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Déšť plný stovek pavouků? Děsivé video z Brazílie naplní tvé nejhorší noční můry

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Okamžitě bychom se stěhovali.

Z oblohy obvykle vidíme padat jen vodu, ale Brazilci měli tolik neštěstí, že na vlastní kůži zažili i něco, co vypadalo jako déšť pavouků. Na jižní polokouli je léto, což znamená i vydatné deště. Když se však do lesa vydal 14letý João Pedro Martinelli Fonseca, pod mraky viděl kromě kapek i znepokojující černé tečky.

Když zhlédneš video níže, budeš mít pocit, jako by z nebe padaly desítky až stovky pavouků. Jde však o iluzi a až tak hororové to není, i když arachnofobům rozhodně nebude všechno jedno.

Vše má na svědomí druh Parawixia bistriata, který má rád výšky a právě v tomto období staví sítě nejvýš. Jde však o přátelského pavouka, který nemá problém sdílet pavučiny i s jinými kamarády, díky čemuž tvoří něco jako pavoučí impérium. V překladu hotové peklo.

To, co na videu vidíš, je ve skutečnosti síť pavoučích vláken, které jsou zachyceny na nejvyšších stromech v okolí, případně na telefonních drátech, sloupech a dalších vysokých objektech.

Domů
Sdílet
Diskuse