Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2019 13:51
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších animovaných seriálů roku 2019, které svou hloubkou a humorem zaujmou hlavně dospělé

10 nejočekávanějších animovaných seriálů roku 2019, které svou hloubkou a humorem zaujmou hlavně dospělé
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Animované seriály nabírají na popularitě a těch kvalitních se objevuje pořád více.

Jsme ve věku, kdy nás klasické animované seriály až tak nebaví. Tedy pokud nejde o Simpsonovi a jim podobné počiny. Naštěstí se v posledních letech začalo objevovat několik ambiciózních projektů směřujících hlavně na dospělejší publikum, na což navázali další talentovaní tvůrci. Některé stanice (např. Adult Swim) takové lidí rády seskupují, z čehož vznikl i takový Rick a Morty.

V dnešním článku se podíváme na 10 animovaných seriálů, na které se v roce 2019 těšíme nejvíce. Ve většině případů se přitom jedná o pokračující série. Těžko totiž odhadnout potenciál originálních kousků. Pevně však věříme, že se nějaké klenoty objeví i letos. Mluvit se například začíná i o WTF 101.

Ve výběru (nejde o žebříček) se nezaměříme na trvalky typu Simpsonovi, Family Guy či South Park.

1. BoJack Horseman

Začneme tím nejlepším (sorry Ricku a Morty). BoJack si naše srdce získal už dávno. Nesmírně depresivní záležitost až příliš často odrážející reálné životní momenty a útrapy nás všech. A i když se v nich nenajdeš, díky úžasným postavám a scénáři se do nich dokážeš vžít. Mnohdy se po skončení epizody přistihneš, jak němě zíráš na monitor a přemýšlíš o životě.

Není to však jen o dešti a bouři. U BoJacka se můžeš krásně pobavit, protože se celý odehrává ve světě, kde lidé žijí po boku personifikovaných zvířat, jako by to bylo zcela běžné. Tvůrci tak naplno využívají potenciál ve spojení těchto světů.

Užiješ si množství gagů, humorných situací reflektujících současnou společnost, ale také ti toho dost uteče, protože se zmiňují celebrity a osobnosti, které jsou známější o něco staršímu publiku. BoJack je konzistentně na vysoké úrovni a pokaždé nabídne něco nového. Špička animované tvorby, kterou nemůžeš ignorovat.

P. S. – BoJack jde na léčení!


2. Rick and Morty

A teď už k hláškujícímu géniovi Rickovi a jeho vnukovi Mortymu. Tato dvojka si získala přízeň fanoušků po celém světě prakticky okamžitě. Nové epizody na sebe ale pokaždé nechávají čekat, a tak i na 4. sérii čekáme už od podzimu 2017 (ani se to nezdá, že?). Momentálně netušíme, o čem bude 4. série, ale spekuluje se, že se vrátí Evil Rick.

Pokud si nové epizody (Adult Swim jich objednalo rovnou 70!) udrží standard těch předešlých, nebudeme se muset obávat vůbec ničeho. Ty další pak přijdou už dříve, než slibují Justin Roiland a Dan Harmon. Dosud dělali seriál po jedné sérii na objednávku, ale teď už vědí, že mají jistou budoucnost a výplatu, takže se projektu mohou věnovat naplno.


3. Castlevania

Castlevanii jsme se naposledy věnovali v minulém roce. Netflix vydal vynikající druhou sérii a zároveň potvrdil i v pořadí třetí. Ta dostane rovnou 10 epizod a je jisté, že se vrátí víceméně všechny přeživší postavy. Těžko říci, zda se bude seriál věnovat Trevoru Belmontovi donekonečna, ale Castlevania skrývá mnoho okouzlujících příběhů, takže se o kvalitu obsahu bát nemusíme.

Netflix je navíc spokojen se sledovaností, která je údajně mile překvapila. Pokud se tento trend udrží, můžeme se každoročně těšit na řadu krve, hlášek, ohromující akci a zajímavý příběh. Nás Castlevania, příběh o posledním žijícím zabijákovi monster a upírů, dostala. První dvě série mají dohromady jen 12 epizod. Ty zhltneš během jednoho dne, tak se do toho ihned pusť.


4. Devil May Cry

Tvůrce Castlevanie Adi Shankar loni koupil práva pro DMC (Devil May Cry). Milovaná herní série, která už v březnu dostane regulérní pátý díl (po přibližně 11 letech od čtyřky), se dočká podobného zpracování jako příběh Trevora Belmonta. Hovořilo se také o tom, že Shankar má pro Netflix vytvořit i animovaný Assassins Creed. Uvidíme, jestli se ho nakonec dočkáme.

Hlavní postavou Devil May Cry je Dante, bojovník proti zlu a démonům, které se zapřisáhl jednou provždy zničit. Není v tom však sám, pomáhají mu jeho přátelé, ale i věrné zbraně. Shankar bude mít značnou kreativní svobodu, protože práva zakoupil z vlastní kapsy

„Opatřil jsem si ta práva, aby to ti lůzři z Hollywoodu zase celé nezkazili.”


5. Disenchantment

Kolegu Adama novinka od tvůrce Simpsonových a Futuramy na zadek neposadila. A po právu. Disanchentment je fungujícím a zábavným slepencem jeho předešlé tvorby a kromě prostředí nenabízí moc nového, čím by diváka zaujal. Pokud jsi neviděl jeho předešlé počiny, bude pro tebe ideální. V opačném případě zůstaneš asi zklamán. Netflix si však objednal další dvě série a my doufáme, že se tvůrci z kritiky poučí a naplno využijí potenciál, jehož tu je požehnaně.


6. Attack on Titan

Na podzim minulého roku jsem dal šanci opěvovanému Útoku titánů. A zamiloval jsem se asi jako každý, kdo má rád anime a podobné příběhy. Útok titánů se nebojí riskovat, nechává za sebou krvavou spoušť a ve svém světě neláme pravidla či logiku. Snaží se působit realistickým dojmem (jak to jen ve sci-fi anime jde) a postupně mezi tebou a zbylými postavami buduje silné pouto.

Třetí série skončila v polovině, a to se slušným cliffhangerem. Očekává se, že zbývající epizody dorazí už na jaře. Sleduj nás, a první trailer zde určitě najdeš hned po vyhlášení.


7. Clone Wars

Pokud tě neláká dětsky laděné Resistance (ani nás ne), máme pro tebe potěšující zprávu. Disney tento rok uvede pokračování Clone Wars, předčasně ukončeného animovaného seriálu od Davea Filoniho. Ten se hned na to vrhl na Rebels. Ale protože ti oficiálně skončili (stále nevíme, co se stalo s Chesróm), Filoni začal pracovat na Resistance.

Každému je však jasné, že nejde o až tak ambiciózní projekt, a tak jsme doufali, že přijde i něco jiného. A i se tak stalo, když Disney nečekaně oznámilo, že Filoni bude pokračovat v příběhu Clone Wars s minimálně dalšími 12 epizodami.


8. F is For Family

Třetí série seriálu F is For Family dorazila na Netflix a kritici z celého světa se shodují, že kvalita show roste s každou sérií. Příběh se točí kolem Franka, typického otce rodiny v 70. letech v USA. Je o vyrůstání v éře, kdy něco jako politická korektnost prakticky neexistovalo.

Muži určovali ženám, kde je jejich místo, rasismus byl přítomen na každém rohu a dostat výprask páskem od otce za příchod po večerce, bylo v souladu se správnou výchovou. O dabing hlavní postavy se stará komik Bill Burr, jehož doplňují Laura Dern či Sam Rockwell. Nejnověji se k projektu přidal i Vince Vaughn.

Série s pořadovým číslem tři pokračuje v zažitém rytmu, soustřeďuje se však více na vedlejší postavy, což se ukázalo jako plus. První dvě série byly dříve mimo hlavní záběr veřejnosti, tato se však řadí k nejlepším animovaným seriálům roku 2018. Pokud jsi ještě o F is For Family neslyšel, dáváme ti do povědomí, že zhlédnutí stojí za to.


9. Harley Quinn

Bohužel, o první sérii animované Harley Quinn moc informací nemáme. Pravděpodobně však dostaneme 26 půlhodinových epizod. Kromě Harley by se měla v projektu objevit i Poison Ivy a další známí padouši či hrdinové. O scénář se postarají Justin Halpern, Patrick Schumacker a Dean Lorey.

S Harley bychom měli vpadnout do děje v momentě, kdy se konečně rozešla s Jokerem a sama se pokusí stát královnou zločinu v Gotham City. Titulní hrdince propůjčí svůj hlas Kaley Cuoco. Zřejmě sis teď řekl (stejně jako já při psaní popisu), že... meh. Zkus si tedy pustit kratičký teaser a možná změníš názor (stejně jako já).


10. Final Space

První série dorazila na Netflix loni a celkem nás potěšila. Pokud bych to chtěl velmi neférově zjednodušit, zřejmě bych Final Space popsal jako downgradovaného Ricka a Mortyho. Final Space se však věnuje jiným tématům, představí úplně jiné postavy, ale určitě s Rickem a Mortym sdílí mnoho společných diváků.

V centru dění stojí nepříliš šikovný Gary, na jehož bedrech zůstane osud lidstva. Nebude na to však sám a právě zbývající postavy tento počin posouvají na zcela jinou úroveň. Více ti napoví trailer.


Bonus: The Dragon Prince

Nikdo z nás ještě první sérii neviděl, ale jde o jeden z nejlépe hodnocených animovaných seriálů, trailer vypadá opravdu dobře a druhé série se fanoušci na Netflix dočkají už v únoru. Letos tomu asi dám šanci a možná přineseme i nějakou tu recenzi.

Honorable: Carmen Sandiego, Paradise PT, Archer, Infinity Train, Big Mouth, Hollow (první série byla velmi fajn, ale Netflix ještě té druhé zelenou nedal), Robot Chicken (možná), Young Justice (3. série již začala).

Anketa:
Na který animovaný seriál se těšíš nejvíce?
BoJack Horseman
Rick and Morty
Castlevania
Devil May Cry
Disenchantment
F is For Family
Final Space
The Dragon Prince
Harley Quinn
Clone Wars
Attack on Titan
Jiný (napiš do komentářů, o jaký seriál jde)
BoJack Horseman
8 %
62 Hlasů
Rick and Morty
49 %
386 Hlasů
Castlevania
5 %
43 Hlasů
Devil May Cry
2 %
15 Hlasů
Disenchantment
6 %
49 Hlasů
F is For Family
1 %
9 Hlasů
Final Space
5 %
39 Hlasů
The Dragon Prince
2 %
19 Hlasů
Harley Quinn
3 %
25 Hlasů
Clone Wars
5 %
36 Hlasů
Attack on Titan
11 %
84 Hlasů
Jiný (napiš do komentářů, o jaký seriál jde)
3 %
23 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse