Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2019 14:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Známá turistka, která na vrcholech pózovala v plavkách, zahynula při túře. Záchranáři našli umrzlé tělo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Gigi si na Facebooku vybudovala slušnou fanouškovskou základnu.

Oblíbená tchajwanská turistka Gigi Wu nešťastně zahynula při výstupu v místním národním parku Yushan. Gigi se stala internetovou senzací už před pár lety, když začala na sociální sítě přidávat fotky z vrcholů hor, na kterých pózovala jen v plavkách.

I když si zpočátku lidé mysleli, že je Gigi šílená a celé túry absolvuje jen ve spodním prádle, jak ukazují fotky na jejím profilu, vždy se na výstupy důkladně připravovala a svými zkušenostmi patřila mezi nejspolehlivější lezce. Přesto nedokázala čelit síle přírody ve zmíněném národním parku, kde výška vrcholů atakuje 4000 metrů nad mořem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Turiski (@turi_ski),

Gigi obvykle chodívala na hory o samotě, což platilo i při posledním výstupu. Do národního parku se vydala na delší túru, přičemž už v jejím průběhu své fanoušky informovala, že uklouzla a má modřiny.

Zanedlouho zřejmě uklouzla znovu, spadla do rokle a v mrazivém počasí se spoléhala už jen na záchrannou službu. Se záchranáři se jí podařilo spojit, ale počasí komplikovalo vzlet helikoptéry, a tak se k ní záchranáři vydali pěšky. Naneštěstí, našli už jen její zamrzlé tělo.

Naposledy k fanouškům promluvila 18. ledna, kdy se pochlubila výhledem z kopce. Od té doby na profilu přibývaly už jen smutné komentáře, které jí přály, aby odpočívala v pokoji. Za svůj život inspirovala tisíce lidí vyjít do přírody a objevovat skrytá zákoutí naší planety, za což jí patří velká poklona.

Domů
Sdílet
Diskuse