Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2019 8:34
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Karolína Plíšková poráží Serenu Williams a postupuje do semifinále Australian Open!

SPORT KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ TENIS
Uložit Uložené

Gratulujeme!

Zní to až neuvěřitelně, ale naše tenistka dokázala v rozhodujícím setu proti světové špičce Sereně Williams, otočit stav utkání z 1:5 ve svůj prospěch. Odvrátila čtyři mečboly a nakonec zvítězila 6:4, 4:6, 7:5. Po včerejším úspěchu Petry Kvitové tak v semifinále Australian Open figurují dvě Češky.

Naše tenistky tak opět dokazují, že patří ke světové špičce. Naposledy se do grandslamového finále dostaly dvě Češky  v roce 2014 ve Wimbledonu, kdy Petra Kvitová porazila v semifinále Lucii Šafářovou a následně vyhrála celý turnaj. 

Karolína Plíšková poráží Serenu Williams a postupuje do semifinále Australian Open!
Zdroj: AP Photo/Andy Brownbill/TASR

V současnosti mají jak Kvitová tak Plíšková šanci stát se světovou jedničkou. Karolína musí turnaj vyhrát a Petře Kvitové stačí dopadnout lépe než Ósaka. A právě proti ní nastoupí ve čtvrtek dnešní vítězka. Na konto soupeřka o finále prohlásila: „Budu připravena. Je nebezpečná, ale není nikdo nebezpečnější než Serena.“

Domů
Sdílet
Diskuse