Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2019 17:40
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda představila jméno nejlevnějšího SUV. Zaujme výraznou maskou a na trh dorazí už brzy

Škoda představila jméno nejlevnějšího SUV. Zaujme výraznou maskou a na trh dorazí už brzy
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skodas-new-city-suv-is-called-kamiq/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Nový městský crossover poznáme už v březnu.

Přibližně před rokem nám automobilka Škoda představila velmi atraktivní koncept Vision X se slovy, že do značné míry jde o hotový design pro další SUV značky. Od té doby jsme se žádné nové informace už nedozvěděli. Po uplynulých hodinách jsme však o něco chytřejší.

Samotná mladoboleslavská automobilka totiž zveřejnila vůbec první oficiální fotografii sériové verze. Paradoxem přitom je, že její podstatou nejsou ani tak odhalené křivky či detaily novinky, ale nové jméno. Fotografie znázorňuje prakticky nic neříkající detail zadní části vozu, pointou je však jeho název.

gdf
gdf Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Není již tedy žádným tajemstvím, že další, vůbec to nejmenší SUV od Škody, ponese název Kamiq. Zajímavostí je, že takovým označením se již několik měsíců chlubí SUV, které je určeno výhradně pro čínský trh a s chystaným evropským modelem s identickým názvem nemá prakticky nic společného. Tak či onak, i když značka měla registrované i názvy jako Anuq nebo Eniaq, nakonec zůstává věrná tradici – opět půjde o SUV, jehož název začíná písmenem „K“ a končí písmenem „Q“.

Pod modely Karoq a KodiaQ se tak zařadí nejmenší a cenově nejdostupnější SUV v portfoliu, pokud bychom měli být ale přesnější, spíše půjde o městský crossover. Škodovka se nechává slyšet, že další zcela nový model bude vynikat agilitou a jízdním projevem kompaktních vozů.

Kamiq si to zamíří do vod koncernových modelů T-Roc a Arona, kde chce zaujmout vskutku netradičnějším lookem. Poslouží mu k tomu zejména přední maska s dělenými světlomety, které nám naznačil nejen prvotní koncept Vision X, ale nově i první oficiální teaser. Dodejme, že k světovému odhalení dojde na autosalonu v Ženevě.

Domů
Sdílet
Diskuse