Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2019 10:29
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Aplikace FaceTime od Apple tě odposlouchává. Úplně sama si po chvíli zapíná mikrofon a přenáší i video

TECH
Uložit Uložené

Kalifornská společnost má velký problém.

Od americké společnosti Apple jsme zvyklí, že nám nabízí prvotřídní zařízení a služby. V poslední době však kvalita místy pokulhává a odráží se to i v konečných číslech.

Aby toho nebylo málo, přišel další velký problém. Koncem týdne společnost vydá aktualizaci, která má opravit chybu aplikace pro videohovory FaceTime. Momentálně totiž umožňuje poslouchat hovory z iPhonů, na které právě někdo volá. Ano, čteš správně.

Nemusíš volajícímu videohovor ani přijmout. FaceTime si během vyzvánění po jistém čase sám zapne mikrofon. Pokud nebudeš zvedat příliš dlouho, začne se dokonce přenášet i obrazový záznam. Na vině je část kódu aplikace, která má sloužit k obsluze skupinového rozhovoru.

„Jsme si problému vědomi a vytvořili jsme opravenou verzi, která bude vydána koncem týdne,“ uvedl mluvčí Applu v prohlášení. Společnost už Group FaceTime deaktivovala ve snaze zabránit zneužívání hovorů. Problém se týká operačního systému iOS verze 12.1 a vyšší.

Domů
Sdílet
Diskuse