Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2019 20:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Khabib Nurmagomedov dostal distanc na 9 měsíců za řádění po zápase s McGregorem. Čeká ho i mastná pokuta

SPORT UFC
Uložit Uložené

Oba bojovníci už byli obeznámeni s tresty od nevadského úřadu.

Pokud jsi v posledních měsících strávil na internetu alespoň několik hodin, musíš si pamatovat na velkolepý říjnový souboj Conora McGregora a Khabiba Nurmagomedova. Předcházely mu dlouhé měsíce urážek ze strany Ira, který pak v samotném souboji dostal pořádný náklad a domů odcházel poražen.

Zápas v Las Vegas však neskončil klidně. Khabib se rozhodl zareagovat na urážky i ze strany trenérského týmu McGregora, a tak vyskočil z klece a zaútočil na irský tým.

Po zápase následovala série kontroverzních situací a prohlášení, diskutovalo se o tom, zda vlastně McGregor vše nevyprovokoval a jeden Rus dokonce Ira napadl zezadu, takže o zábavu bylo postaráno.

Khabib Nurmagomedov dostal dištanc na dlhé mesiace za vyčíňanie po zápase s McGregorom. Čaká ho aj mastná pokuta
Khabib Nurmagomedov dostal dištanc na dlhé mesiace za vyčíňanie po zápase s McGregorom. Čaká ho aj mastná pokuta Zdroj: TASR/AP

Nevadská sportovní komise (NAC) proto bojovníkům zadržela peníze za zápas a až dosud se rozhodovalo o tom, jaký verdikt nakonec padne. Ten přišel teď a bojovníci zřejmě nebudou nadšení, avšak budou mít dostatek času na to, aby se připravili na své následující zápasy, o kterých se již diskutuje.

Doporučeno
Česká MMA hvězda Matěj Peňáz: Vémola mě překvapil, v Oktagonu mám právo na titul. Chci se dostat do UFC Česká MMA hvězda Matěj Peňáz: Vémola mě překvapil, v Oktagonu mám právo na titul. Chci se dostat do UFC 16. ledna 2024 13:00

Khabiba prý odveta nezajímá a soustředí se na potenciální měření sil s Mayweatherem, zatímco McGregor by si zřejmě chtěl napravit reputaci právě v odvetě.

Nurmagomedov byl suspendován na 9 měsíců, McGregor zase na půl roku. Bojovníky neobešla ani finanční pokuta, protože Rus bude muset zaplatit 500 tisíc dolarů a McGregor 50 tisíc dolarů.

Rus však dostal od nevadského úřadu štědrou nabídku, protože mu navrhl odpuštění tří měsíců z trestu, pokud absolvuje speciální program policie v Las Vegas zaměřený proti násilí. Tresty samozřejmě plynou od 6. října, takže část z nich si už bojovníci odpykali.

Domů
Sdílet
Diskuse