Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2019 17:58
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Scenárista Peaky Blinders začíná psát příběh 6. série. Už má promyšlený i konec

Scenárista Peaky Blinders začíná psát příběh 6. série. Už má promyšlený i konec
Zdroj: BBC
FILMY A SERIÁLY PEAKY BLINDERS
Uložit Uložené

Steven Knight má sice práce nad hlavu, ale na svou srdcovku si čas najde vždycky.

Očekávaná, již v pořadí 5. série Peaky Blinders se ještě ani nestihla představit na televizních obrazovkách a scenárista Steven Knight (Eastern Promises, Locke) je již připraven napsat příběh série s číslem 6. A to je při pohledu na budoucí projekty docela působivé, protože jich má rozpracovaných hned několik.

Momentálně v kinech startuje jeho neo-noir thriller Serenity, ale zároveň má pod palcem i druhou sérii Taboo, scénář pro World War Z 2, adaptaci pohádky A Christmas Carol či mysteriózní thriller Rio. Navzdory tomu všemu však potvrdil, že se v poslední době zabýval zejména osudy Shelbyů. Také dodal, že 6. sérii začne psát bez ohledu na to, zda k ní dojde, nebo ne.

Scenárista Peaky Blinders začína písať príbeh 6. série. Už má premyslený aj koniec
Scenárista Peaky Blinders začína písať príbeh 6. série. Už má premyslený aj koniec Zdroj: BBC

„Peaky Blinders je pro mě velmi osobní záležitostí, protože je založeno na příbězích, které mi vyprávěli rodiče. Na začátku jsem chtěl mít do procesu zapojené i jiné scenáristy, ale nefungovalo to. Nemáme tedy žádnou writers's room, vše píšu zcela sám. Možná je to ale mnou, že nejsem schopen se něčeho vzdát, zvlášť tohoto seriálu. Peaky Blinders se nedokážu vzdát.“

Doporučeno
Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? 1. srpna 2023 15:15

Také v minulosti se často mluvilo o tom, dokdy to asi tento seriál vlastně potáhne. Knight se již několikrát vyjádřil, že příběh poběží až po druhou světovou válku, bude však velmi záležet i na rozvrzích jednotlivých herců:

„Vždycky jsem měl poměrně jasnou představu o tom, jak to funguje mezi první a druhou světovou válkou. A je to velmi flexibilní, protože se k cíli můžete dostat rychleji, ale také pomaleji. Podle mě se tam dostaneme už na konci páté série. Možná však nakonec bude ještě šestá.“

Scenárista Peaky Blinders začína písať príbeh 6. série. Už má premyslený aj koniec
Scenárista Peaky Blinders začína písať príbeh 6. série. Už má premyslený aj koniec Zdroj: BBC

„Mluví se i o filmu a dalších věcech, my se však chceme zachovat spravedlivě ke všem lidem, kteří Peaky Blinders milují. Osobně chci, aby příběh skončil první sirénou v Birminghamu během druhé světové války, která bude hlásit letecký nálet. A to bude začátek další kapitoly v britské historii.“

Skončit pátou sérií však nechce ani herec Paul Anderson, který ztvárňuje Arthura Shelbyho. Podle jeho slov bude potřebná i ta šestá, což údajně odsouhlasil i Cillian Murphy, tedy představitel Tommyho.

Nám tak zbývá už jen doufat, že série číslo 5 určitě nebude poslední. Přesné datum premiéry zatím neznáme, ale dočkáme se jí v průběhu tohoto roku. Pro více informací klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse