Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2019 23:06
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Po Bohemian Rhapsody zavítají do kin i The Beatles. Režírovat bude Peter Jackson

Po Bohemian Rhapsody zavítají do kin i The Beatles. Režírovat bude Peter Jackson
Zdroj: United Artists
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po válečném They Shall Not Grow Old se tvůrce Pána prstenů pustil do dalšího slibného projektu.

Režiséru Peteru Jacksonovi (trilogie Pán prstenů) se tvorba dokumentů očividně zalíbila. Pouze nedávno nám totiž spadla čelist z jeho fantastického projektu They Shall Not Grow Old a on se už upsal dalšímu. Tentokrát se však nepodíváme na hrůzy první světové války, ale do hudebního průmyslu.

Jackson totiž zrežíruje dokument o tvorbě posledního studiového alba skupiny The Beatles, tedy Let It Be. Bude přitom čerpat ze 140 hodin audiozáznamů a 55 hodin dosud neviděných studiových záběrů, které kapela natočila při nahrávání alba mezi 2. a 31. lednem 1969. Let It Be bylo pak vydáno po roce a půl, a to konkrétně v květnu 1970, přičemž k rozpadu The Beatles došlo o několik měsíců později.

Album Let It Be, jakož i stejnojmenný dokument z roku 1970, obsahují nejen titulní oscarový hit, ale i skladby Across the Universe, The Long and Winding Road či Get Back. Samotný Jackson slibuje, že pro fanoušky kapely to bude zážitek, o jakém snili velmi dlouho. „Je to, jako by nás stroj času přenesl zpět do roku 1969, my se posadili do studia a sledovali tyto čtyři přátele při tvorbě skvělé hudby,“ dodal režisér.

Oficiální název dokumentu zatím neznáme a momentálně nemáme informace ani o přibližném datu premiéry. Pokud bude tato pocta skupině The Beatles alespoň na úrovni výše zmíněného They Shall Not Grow Old, nemusíme mít žádné obavy a můžeme se pomaličku začít těšit.

Domů
Sdílet
Diskuse