Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2019 23:17
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

174 lišek se poprvé dostalo na svobodu. Díky aktivistům unikly jisté smrti na kožešinové farmě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bezbranné lišky se poprvé ocitly na svobodě.

I přes rok 2019 a rozsáhlý aktivismus dnes lidé s oblibou nosí oblečení z pravé kožešiny, na což doplácejí samotná zvířata. Jak informoval portál noizz.sk, z východu Číny přišla dobrá zpráva, protože se 174 liškám z kožešinové farmy podařilo zachránit život.

Tamní farma měla být totiž zrušena a lišky tak čekal smutný osud – smrt. To se však samozřejmě odhodlaným aktivistům nelíbilo a rozhodli se bojovat, přičemž liškám nakonec našli dočasný domov u buddhistického kláštera.

Lišky se tak poprvé dostaly z klecí do otevřeného světa, i když šlo jen o areál u kláštera. Později se dostaly i do volné přírody, ale na lidi už jsou navyklé a sami žít nedokáží, aktivisté a klášter tedy lidí prosí o adoptování rozkošných zvířat. Jak se situace dále vyvine, zatím nevíme, ale každý osud je definitivně lepší, než kdyby měly lišky umřít po celoživotním pobytu v klecích.

 
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse