Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2019 15:38
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Mladík z Frýdku-Místku nastoupil bosý do autobusu. Řidič jej vyhodil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Překonal zimu, sníh i led, ale narazil u řidiče.

Mladíkovi z Frýdku-Místku bylo před pár dny znemožněno nastoupit do autobusu, protože sundal boty. Patnáctiletý chlapec je zvyklý chodit celý rok na boso, pro jeho návyk ale neměl pochopení řidič autobusu, který jej vykázal z vozu. Pověděl mu, že z hygienických a bezpečnostních důvodů jej nemůže svézt. Teenager nejprve vyloučení z přepravy přijal s pokorou, ale když se mu událost rozložila v hlavě, postěžoval si na sociálních sítích. 
 
Píše, že napsal e-mail do ČSAD, a pokud situace nebude vyřešena, půjde k vyšším instancím. Dále uvádí, že výzvu k opuštění autobusu považuje za omezení na právech. Dosud totiž neměl se svým neobvyklým zvykem problém. Nedávno vystoupal bosý na Lysou horu a uvádí, že od momentu, kdy poprvé sundal boty, nebyl nemocný. 
 
„Zima mi není. Naboso jsem začal chodit v létě, protože jsem to chtěl zkusit a protože si myslím, že je to zdravé a po nějaké době bosé chůze je nepříjemné vracet se do bot,“ prozradil redakci REFRESHERU.
 
Mladík z Frýdku-Místku nastoupil bosý do autobusu. Řidič jej vyhodil
Zdroj: Facebook
 
Záležitost se podle magazínu iDnes dostala až k dopravnímu podniku a magistrátu. Obě instituce se shodly, že řidič postupoval správně, jelikož má právo z přepravy vyloučit člověka pro mimořádné znečištění oděvů, obuvi nebo z jiných důvodů. Mladík se podle nich mohl ve voze poranit nebo mu mohl někdo stoupnout na nohu.
Domů
Sdílet
Diskuse