Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2019 13:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ve švédském hotelu můžeš přespat zdarma, pokud ani jednou nepoužiješ sociální sítě

ZAJÍMAVOSTI ŠVÉDSKO
Uložit Uložené

Zajímavý experiment zaručeně přitáhne velkou pozornost.

Zřejmě všichni bychom přijali pokoj v hotelu zdarma. Uvědomuje si to i švédský Hotel Bellora ve Göteborgu, který pro své návštěvníky vymyslel zajímavou nabídku. Budeš tam moci strávit noc, aniž bys musel cokoliv zaplatit, ale má to jeden háček. Není povoleno žádné používání smartphonu, sociálních sítí a internetu obecně.

Pokoj s názvem The Check Out Suite se snaží navodit návštěvníkům stav dokonalého relaxu, ke kterému nepatří trávení času na sociálních sítích. V praxi to znamená, že čím více času strávíš hleděním do mobilu, tím více peněz budeš za pokoj hotelu dlužen. Pokud za celou dobu pobytu mobil ani nezvedneš, odcházíš bez placení.

Vo švédskom hoteli môžeš prespať úplne zadarmo, ak ani raz nepoužiješ sociálne siete
Vo švédskom hoteli môžeš prespať úplne zadarmo, ak ani raz nepoužiješ sociálne siete Zdroj: Hotel Bellora

Možná se ptáš, jak hotel dokáže monitorovat, zda používáš sociální sítě. Monitoring funguje díky speciální chytré lampě Skärmfri, která se bude starat o počítání času na sociálních sítích.

Lampa ti vypočítá i finální cenu za pokoj. Jak říká samotný hotel, čas strávení sledováním displeje chce proměnit ve virtuální měnu s cílem pomoci návštěvníkům vést zdravější digitální život.

Doporučeno
10 věcí, které (možná) nevíš o Švédsku. Kromě péče o životní prostředí je známé i tolerancí LGBTQ+ osob 10 věcí, které (možná) nevíš o Švédsku. Kromě péče o životní prostředí je známé i tolerancí LGBTQ+ osob 30. května 2022 9:30

Svůj smartphone propojíš s lampou pomocí Wi-Fi a díky jejímu nasvícení můžeš pozorovat, jak cena za pokoj stoupá. K dispozici máš 30 minut surfování, což je doporučený čas, který bychom měli na sociálních sítích trávit.

Pokud na mobilu strávíš méně než 30 minut, sice za pokoj zaplatíš část ceny, ale pokud limit překročíš, lampa zasvítí červeně a na recepci si od tebe vyžádají plnou částku. Když však nebudeš surfovat vůbec, ráno odcházíš bez vytažení peněženky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hanna Friberg (@hannalicious),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hotel Bellora (@hotelbellora),

Domů
Sdílet
Diskuse