Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2019 10:50
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Grammy 2019: Country porazilo rap, zazářili aspoň Cardi B a Drake

HUDBA GRAMMY
Uložit Uložené

Jednašedesáté předávání cen Grammy přineslo jedno zajímavé překvapení, většina cen však putovala do rukou očekávaných vítězů.

Během uplynulé noci proběhlo již 61. předávání cen Grammy, a i když se v posledních letech vynořovalo množství pochybnosti o relevanci těchto cen, nakonec je všichni stejně respektují. Slavnostního večera se zúčastnila největší jména hudebního průmyslu a dočkali jsme se jednoho zásadního překvapení.

Nejlepší nahrávkou, skladbou a videoklipem roku je This is America od Childish Gambina, kterému stačilo loni nahrát jednu kritickou skladbu vůči systému Donalda Trumpa a nejprestižnější ceny s ní bude sbírat ještě pár měsíců.

Nováčkem roku se stává Dua Lipa. Když už jsme u popu, cenu za nejlepší vokální popové album získala Ariana Grande a nejlepším duetem je Shallow.

Co se týče rapového žánru, ten si podle očekávání podmanila Cardi B se svým albem Invasion Of Privacy. Jde o velký krok pro ženský rap obecně, ale minimálně Nicki Minaj to bude muset ještě nějaký čas rozdýchávat.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

It wouldn't be the #GRAMMYs without some dramatic looks on the red carpet. Swipe for some fashion.

Príspevok, ktorý zdieľa Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy),

Titul nejlepší rapové skladby patří Drakeovi, který loňský rok ovládl projektem Scorpion a obzvláště trackem God's Plan. Ten by měl v následujících týdnech překročit hranici miliardy views na YouTube, takže se s výběrem vítěze jistě ztotožní i fanoušci.

Doporučeno
Tyler, the Creator obsluhující výtahy, novodobí kovbojové a živé lustry. Takto vypadal červený koberec na Grammy 2020 Tyler, the Creator obsluhující výtahy, novodobí kovbojové a živé lustry. Takto vypadal červený koberec na Grammy 2020 27. ledna 2020 9:14

Suverénně největším překvapením je však cena za album roku. Mezi obrovskou konkurencí se podařilo zvítězit country zpěvačce Kacey Musgraves s albem Golden Hour. Přidává se tak ke kapacitám jako Adele, Bruno Mars nebo Taylor Swift.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

@spaceykacey has her hands full of GRAMMY gold! Congrats on taking home Album Of The Year Where would you keep all of your #GRAMMYs?

Príspevok, ktorý zdieľa Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy),

Domů
Sdílet
Diskuse