Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2019 18:40
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Od punkových vlivů přes grimeovou uniformu až po návrháře. Jak se vyvíjel styl oblékání Smacka?

Od punkových vlivů přes grimeovou uniformu až po návrháře. Jak se vyvíjel styl oblékání Smacka?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/p/BYyAla1h0sL/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
MÓDA ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

Podívali jsme se na vývoj stylu oblékání jednoho z nejvlivnějších českých raperů.

Jen málokterý interpret se může v našich končinách srovnávat se Smackem. Přitáhl do České republiky a na Slovensko grime, patří mezi nejenergičtější MC's a jeho shows dávají návštěvníkům pořádně zabrat. Kromě toho disponuje svérázným stylem, který jsme se pokusili zmapovat.

Punkové vlivy už od dětství formovaly nejen jeho osobnost, ale i styl oblékání

smack vyvoj outfitov
smack vyvoj outfitov Zdroj: Smack

IsCream Boyz

Ať už svým vystupováním, pro někoho až přehnaným sebevědomím nebo stylem oblékání byl odjakživa extravagantní. Už na začátku své kariéry miloval okázalé oblečení, holdoval obrovským kalhotám, tričkům až po kolena a značkovým teniskám, podobně jako zbytek scény.

Sereme na Prestige, na nohou máme Nike.

V období více než úspěšných mixtapů od IsCream Boyz, první grimové skupiny v České republice a na Slovensku, v sestavě Smack, Fuckstroy, Shadow D a DJ Double J, preferoval převážně barevná trička a lesklé oblečení Oblíbil si například LRG nebo Obey, americkou značku umělce Sheparda Faireyho, který sympatizoval s aktivismem stejně jako on.

Už jsem si zvykl nakupovat plný tašky,
už jsem si zvykl na ty fresh hadry.

Smack v modrém tričku od Obey

Vždy měl však sklony k luxusu. V slunečních brýlích od Fendi a se šátkem od Louis Vuitton vypadá jako tehdejší americké hvězdy

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SMACK ONE (@smack_a51) on

Pro Smacka byl autentický styl obzvlášť důležitý. Ve svých textech se častokrát vyjadřoval na adresu pozérů, hip-hoperů, kterým podle jeho vlastních slov stačí jen New Era a už si myslí, že jsou něco víc. Cool oblečení sice vždy k hip-hopu neodmyslitelně patřilo, drtivá většina jeho přívrženců a samotných interpretů však jen odpozorovávala to, co viděla na ostatních, samotná hudba byla pro ně na druhém místě.

Naplno se k tomu vyjádřil v jedné z jeho nejlegendárnějších skladeb Lidiczky.

Domů
Sdílet
Diskuse