Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2019 11:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Do ruské vesnice vtrhlo 50 ledních medvědů. Honí lidi a promenádují se v bytovkách

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lední medvědi nerozumějí, proč se jich lidé bojí.

Na ruském souostroví Nová země ležícím v Severním ledovém oceánu žije přibližně 3 000 lidí. Společnost jim však dělají stovky ledních medvědů, které ruské zákony nedovolují odstřelovat v zájmu konzervace tohoto vzácného živočišného druhu.

Zřejmě rozdílný názor mají momentálně obyvatelé maličké vesničky Belušja Guba, kam vtrhlo více než 50 ledních medvědů a odmítají odejít. Ve vesničce se podle místních obyvatel stále pohybuje kolem 6 až 10 medvědů, vstupují do bytovek, do administrativních budov, prohání se po dětských hřištích a občas člověk medvěda najde pod oknem či před vstupem do domu.

Rodiče se bojí posílat své děti do školy, protože medvědi se v poslední době přestávají bát, a dokonce na lidi útočí. Samozřejmě, za zvýšenou přítomnost ledních medvědů při lidských obydlích si můžeme zpytovat svědomí my, protože se tato ohrožená zvířata musí přesouvat v důsledku klimatických změn.

Nedostatek potravy je tak často přivede až do vesniček jako Belušja Guba. Místní požádali vládu v Moskvě o povolení k odstřelu zvířat, jenže její stanovisko bylo odmítavé.

Není třeba zabíjet ohrožená zvířata, když existují alternativní způsoby, jak je lze odehnat. Obyvatelé tak musí být trpěliví, i když při pohledu na kamionistu uvězněného uprostřed skupiny medvědů to možná není jednoduchý úkol.

Domů
Sdílet
Diskuse