Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2019 13:25
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple tento rok pravdepodobne predstaví AirPods 2, nový iPad Mini a očakávanú bezdrôtovú nabíjačku

TECH
Uložit Uložené

Apple pre nás chystá hromadu noviniek.

V kuloárech technologických blogerů se v posledních několika týdnech šušká spousty novinek, se kterými by se na jaře, potažmo do konce tohoto roku, měla společnost Apple předvést.

Nová generace zvuku

Začněme u zvuku. Pokud se chystáte pořídit si k vašemu iPhonu Apple AirPods, tak doporučujeme ještě chvilku vyčkat a přežít to se sluchátky drátovými.

Letos bychom se totiž měli dočkat druhé generace, která přinese několik novinek, na které se určitě vyplatí počkat.

AirPods 2 mají dorazit spíš až ke konci tohoto roku, ale nechme se překvapit. Nicméně se můžeme dle spekulací dočkat lepšího zvuku, dojde ke znatelnému vylepšení basů.

Samotný design zůstane stejný, změny by se však měl dočkat povrch. Nyní by měl být se stejnou matnou povrchovou úpravou, jakou má například zadní strana telefonu Pixel 3 od Google.

Apple letos pravděpodobně představí AirPods2, nový iPad Mini a očekávanou bezdrátovou nabíječku
Apple letos pravděpodobně představí AirPods2, nový iPad Mini a očekávanou bezdrátovou nabíječku Zdroj: Apple

K vylepšení dojde i na poli senzorů pro gesta, sledování zdraví a našich fyzických aktivit.

Společně s těmito novinkami se však objevují dvě informace, které mnohé z vás dost pravděpodobně nepotěší. Baterie bude o stejné kapacitě jako v aktuální generaci, která není zrovna ideální. Druhou, pro někoho negativní zprávou je cena, měla by se totiž zvednou zhruba o tisíc korun (38 eur).

Nový iPad mini

Ačkoliv tu máme čerstvě našlapaný iPad Pro, je potřeba nezapomínat na iPad Mini a jeho poslední, čtvrtou generaci. Je, jak již název napomíná, znatelně menší, ale přesto má svoje zájemce.

To si uvědomuje i Apple, a proto se údajně dočkáme i 5. generace iPadu mini. Ta bude mít rozměry totožné s tím aktuálním a měl by se dočkat vylepšeného čipu A10 nebo dokonce A10x.

A doufejme, že i zde dojde k nasazení USB-C konektoru.

Bezdrátové nabíjení

Když Apple představoval iPhone X a 8, došlo také k odhalení multifunkční bezdrátové nabíječky AirPower. Jenže již od začátku vývoje se potýkala jenom s problémy. Nyní, po dvou letech od uvedení iPhone X, se k nám dost možná dostane.

Apple letos pravděpodobně představí AirPods2, nový iPad Mini a očekávanou bezdrátovou nabíječku
Apple letos pravděpodobně představí AirPods2, nový iPad Mini a očekávanou bezdrátovou nabíječku Zdroj: Apple

Nakonec bude o něco tlustší, ale o to nabídne s příchodem iOS 13 více utajených funkcí. Její cena bude necelých 5 tisíc korun (193 eur).

Letošní rok by měl být jedním z těch nejvíce našlapaných, krom výše zmíněných produktů by mělo dojít i na novinky na poli iPhonů, iPadu, Macbooků a iMaců.

Domů
Sdílet
Diskuse