Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2019 10:46
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Instagram vlivem chyby ukazoval o několik milionů followers méně

TECH
Uložit Uložené

Mileniálové začli panikařit.

S včerejším ránem vyvolal Instagram na internetu menší poprask, když poměrně velkému množství uživatelů zmizelo někdy až několik stovek tisíc followers. Zprvu to vypadalo, že se jedná opět o další čistku falešných účtů, kterých společnost provedla již nespočet.

Výsledkem bylo, že aplikace najednou ukazovala až o několik desítek milionů followers méně, než na ní reálně bylo. Jednalo se o chybu způsobenou samotným Instagramem. Ta pouze ukazovala špatnou hodnotu v celkovém počtu uživatelů, reálně k žádnému smazání nedošlo.

Instagram celou věc ihned osvětlil na svém Twitteru a k opravě došlo zhruba po 10 hodinách od prvního nahlášení.

Mnoho změn

Chyba se mohla vloudit při některé z novinek, na kterých společnost aktivně pracuje. Před nedávnem jsme vás informovali o brzkém zavedení IGTV na vašem feedu.

Instagram chybou ukazoval o několik milionů followers méně
Instagram chybou ukazoval o několik milionů followers méně Zdroj: Jane Manchun Wong

Nyní se Instagram rozhodl zavést možnosti posílání a přijímání zpráv skrze webový prohlížeč, kde je to aktuálně nepřístupné. Jedná se tak o další a logický krok vpřed. Poměrně velké množství uživatelů totiž prohlíží Instagram z počítače, svůj podíl na tom má i možnost prohlížet takto Stories.

Domů
Sdílet
Diskuse