Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2019 13:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ford navrhl postel, která přítelkyni nebo přítele přesune zpátky na jeho půlku, když se začne roztahovat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Automobilka aplikovala technologii známou z aut na postel.

Pokud pravidelně řídíš auto vyrobené v posledních letech, je vysoce pravděpodobné, že obsahuje i technologii zaměřenou na inteligentní vnímání a korigování auta podle čar na cestách.

Když auto začne čáru bezdůvodně překračovat, technologie ho dokáže jemnou korekcí vrátit zpět do svého pruhu a zabránit tak potenciálním nehodám. Automobilka Ford se však při příležitosti Valentýna zamyslela nad tím, zda by se taková technologie nedala využít i v běžném životě.

Vymyslela postel, která zaručeně potěší mnoho lidí ve vztahu. Zamilovanost je sice krásná, ale jen do momentu, kdy zjistíš, že se na tebe tvá přítelkyně nebo přítel v noci neustále tlačí a ty se nemůžeš pořádně vyspat. V tom případě se přes noc budíš kvůli tomu, že svého partnera musíš něžně přesunout zpátky na jeho polovinu.

Ford proto do své postele zabudoval několik senzorů a zejména pohyblivou matraci, díky čemuž ve chvíli, kdy technologie zaregistruje pohyb a tlak na druhé straně postele, jednoduše partnera přesune zpět.

Zatím jde jen o prototyp, který se jen tak brzy nebude prodávat v běžných obchodech, ale Ford slibuje, že i v budoucnu se bude snažit aplikovat automobilové technologie do každodenních situací. Pomocí takovéto postele by opravdu mohla automobilka zachránit množství vztahů.

Domů
Sdílet
Diskuse