Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2019 11:19
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Apple by měl letos představit 16palcový MacBook, 6K monitor i nové iPhony

TECH
Uložit Uložené

Nová velikost MacBooku po několika letech.

Letošní rok by pro společnost Apple měl být hojný, co se vydání nových produktů týče. S blížíčí se konferencí Apple Keynote se objevuje čím dál tím více informací z různých zdrojů, některé informace jsou reálné, jiné jsou již na první pohled fikcí.

Pojďme se podívat na nejnovější informace, se kterými přišel uznávaný analytik na značku Apple, Ming-Či Kuo. Ten totiž tvrdí, že letos se dočkáme nových iPadů, 16palcového MacBooku, 31,6 palcového monitoru a nových iPhonů.

iPhony v roce 2019

O tom, že Apple letos představí minimálně jeden nový iPhone, není rozhodně pochyb. Dle Kua by měly dorazit modely, které budou kopírovat velikosti stávajícího iPhone XS a XR. Tedy 6,5 palce; 5,8 palce a 6,1 palce. Co je však trochu zarážející, je informace, že bychom se neměli dočkat několika zdroji avizovaného konektoru USB-C, ale stále by si měly udržet Lightning.

Dočkat bychom se měli matné úpravy skla na těle iPhonu, tří kamer, propracovanějšího Face ID z pohledu bezpečnosti a také výkonnějších baterií. A jako bonus, určité iPhony by měly mít možnost bezdrátově nabíjet ostatní zařízení. Kupříkladu vaše Apple AirPods nebo Apple Watch.

Výkonnější iPad Pro

Ačkoliv nejnovější iPady Pro dorazily minulý rok, už během tohoto by se mělo dojít k určitým vylepšení. Z pohledu výkonu by je měly popohnat výkonnější procesory.

Aktuálně prodávaný iPad o velikosti 9,7 palce se dle očekávání nafoukne na 10,7 palce a přinese tenčí okraje.

Velká novinka u MacBooku

Kuo ale prozradil i něco, s čím nepočítá asi žádný fanoušek MacBooku. Dočkat bychom se měli 16palcového MacBooku, zatím však není jasná přesná velikost. Mělo by se jednat o něco mezi 16 až 16,5 palci. Obecně tedy docela nevídaná velikost pro notebooky. Mohl by tak lehce navazovat na rok 2012, kdy Apple přestal nabízet 17palcové MacBooky.

A konečně něco, po čem fanoušci dychtí už delší dobu, 13palcový MacBook Pro se snad již dočká podpory až 32 GB RAM, tedy něčeho, co je v roce 2019 spíš povinností než výsadou.

Apple také před několika lety zrušil výrobu svých vlastních monitorů a do nabídky přidal pouze monitory značky LG. Po těch však nebyl takový zájem, jak původně společnost předpokládala. Předpokládá se tak, že se objeví nová generace monitorů Apple s 31,6 palci a rozlišením 6K.

Apple Keynote

Ačkoliv se jednalo o informace z důvěryhodného zdroje, jednalo se pouze o analýzu. Co Apple skutečně předvede, se pravděpodobně dozvíme co nejdřív, již příští měsíc totiž proběhne konference Apple Keynote, kde společnost pravidelně představuje novinky.

Domů
Sdílet
Diskuse