Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2019 16:50
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V čipsoch Lay's už nenájdeš palmový olej, nahradili ho ekologickejšou alternatívou. Chcú tak pomôcť životnému prostrediu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Už aj na Slovensku nájdeš „zdravšie“ čipsy.

PepsiCo, ktorá vyrába čipsy Lay's, má dobrú správu, o ktorej si možno nevedel. Od polovice januára začali dodávať do slovenských obchodov ich čipsy neobsahujúce palmový olej. Nahradila ho kombinácia slnečnicového a repkového oleja.

„Vnímame, že stále viac spotrebiteľov uprednostňuje produkty, ktoré neobsahujú palmový olej, a to nielen v súvislosti so zdravším životným štýlom, ale aj životným prostredím,“ hovorí marketingová manažérka PepsiCo Marie Hartlová pre Aktuality.

Spoločnosť týmto krokom reaguje na trendy spojené so životným prostredím a životosprávou. Hartlová hovorí, že hlavným dôvodom zmeny je znižovanie množstva cukru, soli alebo práve nasýtených mastných kyselín v produktoch.

Odvážnu víziu zmeny receptúry predstavili pred dvomi rokmi a odvtedy sa im podarilo pretaviť pár zmien do reality. Príkladom môže byť aj fakt, že za ten čas v čipsoch Lay's obsah soli zredukovali o 19 %. Zmes slnečnicového a repkového oleja budú čipsy obsahovať aj v Nemecku, Česku a v Maďarsku.

V čipsoch Lay's už nenájdeš palmový olej, nahradili ho ekologickejšou alternatívou. Chcú tak pomôcť životnému prostrediu
Zdroj: www.google.com
Domů
Sdílet
Diskuse