Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2019 10:19
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Poznej oběti údajného sexuálního obtěžování Michaela Jacksona v traileru kontroverzního dokumentu

Poznej oběti údajného sexuálního obtěžování Michaela Jacksona v traileru kontroverzního dokumentu
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Stanice HBO zveřejnila debutové záběry z dvojdílného dokumentu s názvem Leaving Neverland.

O chystaném dokumentu s názvem Leaving Neverland jsme ti přinesli informace ještě koncem ledna, tedy krátce poté, co si odbyl svoji premiéru na filmovém festivalu Sundance. Tato událost však rozhodně nenechala diváky ani novinářů chladnými, což se projevilo i na jejich dojmech na sociálních sítích.

Odhalení z premiéry navíc vyvolala pořádnou vlnu kontroverze, protože dokument údajně obsahuje množství obvinění na adresu Michaela Jacksona (která se zpěvákem táhla už v minulosti) či explicitní popis sexuálního zneužívání. Je tedy jasné, že tento dvoudílný dokument rozhodně nebude pro každého. Přesvědčit se o tom můžeš v prvním traileru.

Příběh dokumentu zkoumá oddělené, ale zároveň paralelní zážitky Jamese Safechucka a Wadea Robsona, kteří se ve věku 10 a 7 let spřátelili s Michaelem Jacksonem. Prostřednictvím nepříjemných rozhovorů s nyní již 37letým Safechuckem, 41letým Robsonem, jejich matkami, manželkami a sourozenci Leaving Neverland utváří portrét trvalého zneužívání a rozebírá komplikované pocity, které vedly oba muže k tomu, aby čelili své minulosti.

Ukázka logicky do detailů nezachází a soustředí se spíše na Safechuckův a Robsonův popis toho, jak vypadal Neverland za jejich dětství a jak tam s Michaelem trávili čas. Rovněž se zdá, že dokument bude sestávat hlavně z mixu nějakých archivních záběrů, fotek a vyjádření výše zmíněných mužů či jejich rodinných příslušníků.

O scénář a režii se postaral Dan Reed (seriál Inspector Lewis, dokumenty Charlie Hebdo: 3 Days of Terror, Terror at the Mall, Terror in Moscow). První část Leaving Neverland bude mít na HBO premiéru 3. března 2019, ta druhá o den později.

Domů
Sdílet
Diskuse