Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2019 22:40
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Samsung ukázal nová bezdrátová sluchátka. Stojí 4 tisíce korun a AirPods strčí hravě do kapsy

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Samsung vstupuje do nového roku ve žhavém tempu.

Samsung představil jasného rivala do boje proti bezdrátovým sluchátkům AirPods od největšího konkurenta, Apple. Dostaly název Galaxy Buds a mají opravdu co nabídnout hned v několika ohledech, a to rovnou ve 3 barevných variantách – černá, bílá a žlutá.

Pro Samsung to po technologické stránce není nic nového, skvělým příkladem jsou jejich ikonická sluchátka Samsung Gear IconX, která ladně předčí aktuální řadu AirPods, jejich největší překážkou je však jejich nevábný design. To by měly Galaxy Buds změnit.

Několik možností nabíjení

Možnost dobíjení z pouzdra není žádnou novinkou, sluchátka do něj vložíš a automaticky se začnou dobíjet. Pouzdro samotné pak můžeš nabíjet pomocí bezdrátové nabíječky nebo pomocí USB-C kabelu. 

Pro budoucí majitele telefonů z řady Galaxy S1O je tu pak možnost dodatečného nabíjení pomocí zadní strany telefonu, která slouží jako bezdrátová nabíječka.

Při vybití pouzdro o kapacitě 252 mAh sluchátka nabije za 15 minut na další 1,5 hodiny poslechu.

Prcek plný technologií

Ačkoliv se to tak nemusí jevit, tato několik gramů vážící bezdrátová sluchátka jsou napěchovaná technologiemi. Kromě obyčejné 58 mAh baterie, která ti dopřeje až 6 hodin poslechu hudby nebo 5 hodin telefonního hovoru, se zde nachází Bluetooth verze 5.0, akcelerometr, snímač dotyku, detektor vložení a vyjmutí z ucha a spousty dalšího.

Samsung představil nová bezdrátová sluchátka, hravě porazí AirPods od Applu
Samsung představil nová bezdrátová sluchátka, hravě porazí AirPods od Applu Zdroj: Samsung

Samozřejmostí je i podpora hlasového asistenta Bixby, díky kterému můžeš měnit hlasitost, zadávat příkazy pro telefon nebo třeba měnit přehrávané skladby. Nově Bixby dostává také podporu němčiny, španělštiny a italštiny, na dalších jazycích se pracuje.

Cena a dostupnost

Samsung Galaxy Buds jdou do prodeje již 15. dubna s cenou 3 999 korun (155 eur). Samsung zároveň přináší menší bonus pro ty, kteří mají zájem o telefony Galaxy S10 a Galaxy S10+, při jejich předobjednávce do 7. března dostanou sluchátka zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse