Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2019 12:52
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Poď písať pre FILMKULT! Hľadáme skúsenejších redaktorov schopných písať kvalitné autorské články či recenzie

Poď písať pre FILMKULT! Hľadáme skúsenejších redaktorov schopných písať kvalitné autorské články či recenzie
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ak máš chuť niekam posunúť seba aj nás, neváhaj a kontaktuj nás.

V apríli 2019 ubehne presne 5 rokov, odkedy sme založili Filmkult. Behom prvých dvoch rokov to vyrástlo do projektu, s akým sme nepočítali. Zo stredoškolskej brigády sa stala práca na plný úväzok. Avšak, rýchlo sme pochopili, že na pár ľuďoch to stáť nemôže. 

Filmkult sa teda rozrástol a doteraz sú s nami ľudia, ktorí stáli pri jeho začiatku. A potom sú tu zabehnutí redaktori, no bohužiaľ už dlhú dobu žiadne nové tváre. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa po takmer 2 rokoch rozhodli otvoriť brány do redakcie. Pochopiteľne teda ide o jedinečnú príležitosť dostať sa do nového kolektívu. 


Sme mladá skupina zložená prevažne z chalanov. A je to čím ďalej tým viac cítiť. Aj nám by sa zišla ženská ruka, takže nás poteší hlavne záujem redaktoriek, prípadne našich českých kolegov. Smetylovi je tu samému za tie roky totiž už celkom smutno. 

V prvom rade ale hľadáme skúsenejších jedincov. Nemusíš byť profesionál a mať napísaných 1 000 článkov, no je tu pár vecí, ktoré by si mal ovládať. Hovoríme o:

  • základná prax – v minulosti (alebo súčasnosti) si už písal filmové články a máš s tým skúsenosti
  • Skvelá znalosť angličtiny a v prvom rade slovenčiny vrátane gramatiky a štylistiky (pohoda, aj my robíme chyby)
  • Môžeš vysoko hodnotiť Venoma a slabo Dunkirk. Každý má iné preferencie, no musíš si to vedieť aj vyargumentovať. 
  • Ak chceš písať recenzie pre Filmkult, musíš ich mať už publikovaných aspoň 5-10

Ak všetky tieto podmienky spĺňaš, môžeš sa uchádzať o miesto v redakcii. Zvyšok by sme ti predstavili neskôr. A čo z toho budeš mať ty? Je jasné, že sa naučíš písať na inej úrovni (teda pokiaľ už na tom nie si lepšie než my). Navyše získaš naše know-how, rozšíriš si rozhľad o filmoch a seriáloch a dostaneš sa do energického mladého kolektívu. 

Poď písať pre Filmkult! Hľadáme skúsenejších redaktorov schopných písať kvalitné autorské články či recenzie
Poď písať pre Filmkult! Hľadáme skúsenejších redaktorov schopných písať kvalitné autorské články či recenzie

Nečakáme, že pre nás napíšeš 5 veľkých článkov mesačne. Očakávame skôr ľudí, ktorí by doručili 2 väčšie autorské články alebo recenzie v priebehu mesiaca. Tvojou priamou odmenou budú lístky do kina na predpremiéry očakávaných filmov a taktiež festivalov. V budúcnosti by k tomu mali pribudnúť aj rôzne cenné predmety (podobné tým, aké dávame do súťaží na Instagram). Platené pozície už máme bohužiaľ obsadené a ak by si o ne mal záujem, musel by si vyprodukovať desiatky článkov. 

A o čo presne stojíme? Okrem spomínaných recenzií a autorských článkov (pár tipov, ako vyzerajú, nájdeš na webe v tejto sekcii) nám chýba aj konkrétny obsah. Radi by sme viac písali o európskych, ázijských a severských filmoch. Sem-tam nejaký ten animák, no a taktiež hľadáme ľudí, ktorí pravidelne sledujú nové seriály a vedia na ne cez Filmkult upozorniť tisícky čitateľov a divákov. 

Píš na [email protected] a do predmetu zadaj FKJOB. K mailu prilož aj link na článok alebo dokument. Môže to byť recenzia aj autorské dielo, no nesmie byť kratšie ako 500-600 slov.

Domů
Sdílet
Diskuse