Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2019 12:07
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Nejúspěšnější film roku 2019 pravděpodobně ani neznáš. Vydělal již přes 600 milionů a uvidíš ho i na Netflixu

Nejúspěšnější film roku 2019 pravděpodobně ani neznáš. Vydělal již přes 600 milionů a uvidíš ho i na Netflixu
Zdroj: China Film Group Corporation
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Čínské sci-fi The Wandering Earth je na domácí půdě obrovským hitem. Mezinárodní práva nedávno zakoupil známý streamovací gigant.

Rok 2019 se stále teprve rozbíhá, takže celosvětové tržby amerických filmů jsou ještě poměrně rozpačité, což by mohl změnit očekávaný příchod komiksovky Captain Marvel. Jak se však ukázalo, jeden obrovský hit nám už letošek nabídl, ale pravděpodobně jsi o něm ani neslyšel. Jde o čínské sci-fi s názvem The Wandering Earth.

O režii se postaral 38letý Frant Gwo (My Old Classmate) a jeho příběh se soustředí na mezihvězdnou misi s cílem zachránit život na Zemi. Jelikož Slunce umírá, lidé se pomocí obrovských planetárních trysek pokoušejí přesunout naši planetu ze současné oběžné dráhy k novému hvězdnému systému. Náročná cesta se ale neobejde bez mnoha nebezpečí, a tak je jedinou nadějí na záchranu Země skupina mladých a odvážných lidí.

Výroba snímku spolkla údajně 50 milionů dolarů a po premiéře 5. února 2019 se okamžitě stal obrovským fenoménem. V Číně je dokonce už na druhém místě v žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob, těsně za akčňákem Wolf Warrior 2 z roku 2017. K dnešnímu dni má The Wandering Earth na svém kontě již více než 600 milionů dolarů celosvětově (v Americe zatím 3,8 milionu), což je dvakrát více než druhý nejúspěšnější film roku 2019, Crazy Alien (také z čínské produkce).

Až za The Wandering Earth a Crazy Alien se nacházejí americké filmy jako Glass, How to Train Your Dragon: The Hidden World či Alita: Battle Angel. Tento úspěch znamená, že se Číně vůbec poprvé podařilo porazit v tržbách Severní Ameriku, minimálně tedy alespoň v prvním čtvrtletí. The Wandering Earth si diváci mohli při vydání vychutnat pouze v Číně, to se však nyní změní.

Sci-fi se totiž v limitovaném počtu dostává i do zmiňované Severní Ameriky. Ale pokud tě snímek zaujal a chtěl by ses na něj podívat, je tu také možnost streamování. A kdo jiný by v tom mohl mít prsty než Netflix? Jak hlásí zahraniční novinky, známý gigant před pár dny zakoupil mezinárodní práva na The Wandering Earth a snímek prý zpřístupní až v 28 jazycích.

Domů
Sdílet
Diskuse