Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2019 15:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kim Kardashian zažalovala značku o 10 milionů dolarů, protože ji neustále tagovala na Instagramu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hvězda reality show měla pocit, že ji značka využívá.

Hvězda sociálních sítí Kim Kardashian West má po krk značek, které kopírují její outfity a prodávají je za pár dolarů. Známá tvář si v poslední době všimla, že značka Missguided ve velkém propaguje její styl na své stránce i profilech, což se jí přestalo líbit a rovnou ji zažalovala.

Kim požaduje odškodnění ve výši 10 milionů dolarů, ale i to, aby Missguided přestala používat její osobnost na propagaci. Kim v minulosti dokonce zahrnula sarkastickou výzvu takovým značkám do jedné ze svých fotek, když napsala, že by mohly počkat alespoň do doby, až si svůj outfit reálně oblékne, než ho zkopírují a začnou prodávat.

Kim Kardashian zažalovala značku, ktorá ju stále tagovala na Instagrame.
Kim Kardashian zažalovala značku, ktorá ju stále tagovala na Instagrame. Zdroj: The Verge/Instagram

V žalobě se píše, že značka se schválně snaží navodit u zákazníků dojem o spolupráci s Kim, i když nejde o pravdivou informaci. Missguided však situaci vnímá jinak. I když zatím neobdržela žádnou výzvu o žalobě, zástupci se vyjádřili, že kvůli neškodným internetovým žertíkům a propagaci by se nikdo neměl soudit.

Prý všichni zákazníci Missguided vědí, jak se značka snaží běžným lidem přinést outfity celebrit za málo peněz, a tak nevidí důvod na žalobu. Ne všichni podle nich mají dostatek peněz, aby si mohli koupit originální kousky, které nosí známé tváře. Dodávají, že s Kim Kardashian nijak nespolupracují, pokud měl někdo opačný pocit, a využívat známé tváře na propagaci svých kousků budou i nadále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kim Kardashian West (@kimkardashian),

Domů
Sdílet
Diskuse