Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2019 18:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Huawei představil vlastní skládací telefon. Stojí 59 tisíc korun a konkurenčního Samsungu se nebojí

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Huawei Mate X vzbudil velký zájem.

Určitě si vzpomínáš na velkolepé představení revolučního smartphonu Samsung Galaxy Fold staré několik dní. Samsung si na uvedení svého skládacího telefonu vybral vlastní konferenci, avšak již dnes je na světě první konkurent.

Čínský gigant Huawei na konferenci MWC 2019 představil model Mate X, který bude zákazníky lákat na zajímavé technologie, takže soutěživost v kategorii skládacích telefonů se v průběhu týdne hned zdvojnásobila.

Smartphone ukrývá 8palcový OLED displej, procesor Kirin 980 a baterii s kapacitou 4 500 mAh, díky čemuž by ti mělo zařízení vydržet tolik hodin, kolik budeš potřebovat. Číňané se však chlubí předností, kterou podle nich mají oproti Samsungu, protože po složení dosahuje tloušťka mobilu pouze 11 milimetrů, takže mobil je o trošku tenčí než Galaxy Fold.

Uprostřed mobilu tluče srdce v podobě čipu s názvem Balong 5000 5G, díky čemuž bude smartphone splňovat ty nejmodernější standardy v mobilních technologiích. Zatím není jasné, jak kvalitní fotky umí Mate X zachycovat v delším časovém horizontu, ale jak uvádí The Verge, Huawei slibuje kvalitu srovnatelnou s modelem Mate 20 Pro.

Doporučeno
Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? 7. listopadu 2023 11:30

Většinu lidí zřejmě bude zajímat především cena. Huawei se rozhodl inspirovat Samsungem a za svůj skládací smartphone bude chtít rovnou 59 tisíc korun. Za tyto peníze dostaneš mobil s 8 GB RAM a 512GB pamětí. Společnost zároveň prohlásila, že telefon přijde na trh v polovině roku 2019, a tak neměla většina novinářů zatím ani šanci si s ním pohrát, aby zjistili, jak funguje.


Domů
Sdílet
Diskuse