Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2019 11:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na protestu proti vakcínám chtěl najít doktory, narazil jen na hromadu hlupáků. O medicíně ani nesnili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muž vzal kameru a šel se podívat na protest proti vakcínám.

V posledních týdnech se téma proočkovanosti šíří stejně rychle jako spalničky. Nejde o žert, vždyť v několika krajích Česka klesá míra proočkovanosti pod bezpečnou míru, na Ukrajině zaznamenali více než 20 tisíc případů spalniček a přes 70 nakažených máme v roce 2019 i u nás.

Doporučeno
Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech 21. února 2019 11:42

Většina lidí si naštěstí uvědomuje, že kdyby existovaly vakcíny před desítkami let, nemusely by zemřít miliony lidí na nemoci, kterým dnes můžeme předcházet. I tak však existuje hlasitá komunita samozvaných odborníků s dlouholetou praxí z internetového lékařství, která dokáže odmítnout vědecké studie a názory lékařů, protože zhlédli video o tom, jak vakcíny škodí.

Australan Lewis Spears proto šel navštívit jeden z největších protestů proti vakcínám ve své zemi, kde k očkování stát přistupuje rázně. Pokud si rodiče dítě nenechají očkovat, může jim sáhnout dokonce i na přídavky a umístění dítěte ve školce.

Lewise zajímalo, jestli se takových protestů účastní i lékaři, protože anti-vax komunita prohlašuje, že škodlivost vakcín prokázaly i tisíce medicínských odborníků. Australan měl proto pocit, že by hromadu těchto lékařů mohl najít i na protestu.

Opak byl pravdou. Jak vyplývá z videa, nenarazil na žádného lékaře, ale na desítky samozvaných odborníků a jak je nazval on sám, hlupáků. Jedna žena mu vysvětlila, že se věnuje přírodní terapii, jiná žena protestující proti vakcínám pro psy neměla žádné veterinární vzdělání, a když se protestujících zeptal, jestli je mezi nimi nějaký doktor, někdo zakřičel, co by na protestu dělal lékař. Ani nevěděl, jak velkou měl pravdu.

Domů
Sdílet
Diskuse