Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2019 23:29
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Záchranáři museli vyprostit příliš tlustého potkana, který uvízl v kanálovém poklopu

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Němečtí záchranáři zvláštní zásah zvládli.

V německém městě Bensheim našlo malé děvčátko tlustého potkana uvězněného v kanálovém poklopu. Na první pohled zvláštní příběh zaujal světová média, protože od děvčátka se informace nakonec dostala až k ochráncům zvířat.

Na místo dorazil Michael Sehr z organizace Rhein Neckar, který se rovnou potkana pokusil vytáhnout, avšak nepodařilo se mu to. Zavolal proto dobrovolné hasiče. Následovala záchranná akce obézního hlodavce, byla dokonce zachycena na video a potkana si Sehr důkladně nafotil. Poklop nadzvedli a potkana dírou procpali.

Záchranári museli vytiahnuť tučného potkana, ktorý uviazol v kanálovom poklope
Záchranári museli vytiahnuť tučného potkana, ktorý uviazol v kanálovom poklope Zdroj: BERUFSTIERRETTUNG RHEIN NECKAR

Hned po vysvobození se ztratil v kanálech. Když fotku zavěsil na facebookovou stránku své organizace, zanedlouho ji začalo lajkovat tisíce lidí. V této chvíli ji už sdílelo více než tisíc lidí a příběh přebrala dokonce britská televize BBC, díky čemuž se o potkanovi, který během zimy trošku přibral, dozvěděly miliony lidí.

Mnozí z nich se zamýšleli nad tím, proč vlastně kvůli potkanovi záchranáři naplánovali tak rozsáhlou akci. Sehr jen konstatoval, že respekt si zaslouží i malá zvířata, která často vnímáme jako škůdce. 

Domů
Sdílet
Diskuse