Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2019 15:53
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Zbrusu nový Mercedes-AMG GLE 53 dostal benzínový šestiválec s výkonem 435 koní

Zbrusu nový Mercedes-AMG GLE 53 dostal benzínový šestiválec s výkonem 435 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-new-Mercedes-AMG-GLE-53-4MATIC-The-SUV-trendsetter-now-with-even-more-power-and-precision.xhtml?oid=42619271&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=3" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

První AMG varianta nového GLE je na světě.

Nový Mercedes-Benz GLE je rozhodně tou nejočekávanější novinkou tohoto roku, protože na našem trhu jde o mimořádně oblíbený model, ostatně nejednou zastupuje ten vůbec nejprodávanější. Mezigenerační výměna byla odhalena už loni, až v následujících týdnech se však novinka dostaví k nám. Aby toho ale nebylo málo, zákazník bude mít po novém na výběr o jednu variantu navíc.

fsd
fsd Zdroj: media.daimler.com

Týden před autosalonem v Ženevě totiž poznáváme zatím nejvýkonnější verzi – Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+. Jak již jistě víš, jde o mezistupeň mezi klasickými verzemi a vrcholnou 63, která přijde na závěr. Podstatou 53 GLE je tedy benzinový (řadový!) šestiválec s výkonem 435 koní a 520 N.m.

Díky funkci EQ boost lze krátkodobě získat navíc dalších 22 koní a 250 N.m. O přeplňování se stará turbo a elektrický kompresor. Standardem je devítistupňová automatická převodovka, plně variabilní pohon všech čtyř kol 4Matic+ či vzduchový podvozek AMG Active Ride Control s elektromechanickou stabilizací náklonů.

fsd
fsd Zdroj: media.daimler.com

Novinka dokáže akcelerovat na stovku za 5,3 sekundy, maximální rychlost je přitom elektronicky omezena na úroveň 250 km/h. Světlou výšku lze regulovat v rozmezí až 55 milimetrů, již v základu přitom stojí GLE 53 na 20" discích, v nabídce však nechybí ani 22" kola.

Pokud jde o design samotný, exteriér vychází ze standardního sportovního AMG paketu, odlišují ho jen dva výrazné detaily – čtveřice kulatých koncovek výfuku a nová maska. Zajímavostí je, že Němci už i v případě 53 modelů přistoupili na mřížku chladiče s vertikálními lamelami. V tomto případě jich je přesně 15.

Domů
Sdílet
Diskuse