Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. února 2019 11:05
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Je bisexuálka a při tvorbě písní kouří trávu. 20 zajímavostí o Lady Gaga, o kterých jsi (možná) nevěděl

Je bisexuálka a při tvorbě písní kouří trávu. 20 zajímavostí o Lady Gaga, o kterých jsi (možná) nevěděl
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lady_Gaga_at_the_Airbnb_Open_Spotlight.jpg" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">wikimedia.org</a>
HUDBA
Uložit Uložené

Zpěvačka zazářila už i na stříbrném plátně.

Extravagantní a milovaná. Taková je Lady Gaga, teprve 32letá americká zpěvačka, skladatelka a herečka. S nastartováním kariéry jí pomohl hudebník Akon. Dnes Lady Gaga patří mezi nejprodávanější hudebníky všech dob.

V roce 2008 vydala své debutové album The Fame, z něhož určitě znáš Just Dance či Poker Face. Z ničeho nic se z ní stala hudební ikona a válcovala hitparády po celém světě. Postupně přišla další studiová alba Born This Way, Artpop, Cheek to Cheek a Joanne.

Zpěvačka tvrdí, že byla vždy tak trochu jiná. Na škole si z ní dělali srandu, že byla příliš provokativní či výstřední, snažila se tedy mírnit. „Myslím, že jsem nezapadala a cítila jsem se jako blázen,“ řekla. Lady Gaga je držitelkou více než 200 ocenění a je první osobou v historii, která během jednoho roku získala Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA.

Sepsali jsme pro tebe dvacet zajímavostí, které bys měl o zpěvačce Lady Gaga vědět.


  • Lady Gaga patří mezi umělce, kterým vadí dotěrnost novinářů. Písní Paparazzi kritizuje bulvární pisálky.
  • Asi tě nepřekvapí, že Lady Gaga není její skutečné jméno. Jmenuje se Stefani Joanne Angelina Germanotta. Přezdívka Lady Gaga vznikla díky skladbě od skupiny Queen Radio Gaga. Její producent jí prý poslal textovou zprávu a autokorekt mu upravil Radio Gaga na Lady Gaga. „To je ono,“ odepsala mu zpěvačka.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga),

  • Jejím oblíbeným režisérem je Martin Scorsese. Z jeho dílny jsou například filmy Vlk z Wall Street, Prokletý ostrov či Skrytá identita.
  • Její první sexuální zkušenost byla hrozná. „Byla jsem panna do svých 17 let. Ani tehdy jsem však nebyla připravena a byl to hrozný zážitek a zkušenost.“
  • V Chicagu ji zatkli policisté, převlékala si totiž kalhoty na veřejnosti.
  • Vykašlala se na studium, když jí bylo 19 let. Chtěla se totiž naplno věnovat své hudební kariéře. „Myslím si, že více se naučím o hudbě a umění sama,“ řekla pro magazín Elle.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga),

  • Písničky a melodie si Lady Gaga dělá převážně sama. Pomáhala s některými písničkami i takovým jménům jako Fergie, The Pussycat Dolls či New Kids On The Block. Napsala také dvě písničky pro Jennifer Lopez.
  • Lidé si ji někdy pletli s Amy Winehouse a to byl impuls, aby si přebarvila vlasy. Její původní barva je hnědá. Zpěvačka si zároveň potrpí na svůj zevnějšek. Její manažer se vyjádřil, že z pokoje nevyjde, dokud její make-up není stoprocentní.
  • Zpěvačka ráda provokuje svými outfity. V roce 2010 si na VMA oblékla šaty z masa. Řezník Peter Cacioppo její oblečení analyzoval a zjistil, že maso je převážně levné a nekvalitní. Nejdražší kus měla na hlavě – steak.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa GOGO (@mrgogogermanotta),

  • Lady Gagu můžeš často na veřejnosti vídávat s šálkem v ruce. „Rada jsem pila čaj s mojí mámou, cítím se, jako bych byla doma,“ řekla pro Magazín People.
  • Kamera často klame či zkresluje a možná sis ani neuvědomil, že zpěvačka je docela nízkého vzrůstu. Měří 1,55 metru.

  • Megahit Born This Way vznikl během 10 minut. Na iTunes se prodalo více než jeden milión kopií za méně než šest dní.
  • Fanoušci si přejí, aby Bradley Cooper a Lady Gaga tvořili pár, nic tomu však zatím nenasvědčuje. Zpěvačka je sice momentálně nezadaná, ale Cooper je ve vztahu s modelkou Irinou Shayk.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga),

  • Lady Gagu jsi kromě filmu A Star Is Born mohl vidět i v American Horror Story, Sin City: A Dame to Kill For, Muppets Most Wanted, Machete Kills, The Simpsons a Noisemakers on Noisevox.
  • Gaga má mladší sestru Natali, která pracuje jako fashion designérka. Sestry jsou si velmi blízké.
  • Mezi oblíbená jídla Lady Gaga patří cheeseburger.
  • Trpí fibromyalgií. Je to chronická choroba, která způsobuje bolest po celém těle.
  • Je bisexuálka a podporuje LGBTQ+ komunitu.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga),

  • Lady Gaga musela zrušit koncert. Někteří skalní fanoušci ji šli proto čekat před hotel a aby nebyli hladoví, koupila jim pizzy v hodnotě více než 1000 dolarů. Na Twitteru jim zároveň poděkovala za jejich věrnost.
  • Hit Just Dance napsala za přibližně 10 minut. „Měla jsem kocovinu. Byla jsem tehdy poprvé v hollywoodském studiu,“ řekla v roce 2009 pro The Guardian. Lady Gaga také přiznala, že při tvoření svých písní kouří marihuanu.

Domů
Sdílet
Diskuse