Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2019 13:58
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Česká pošta chce být moderní, od července umožní platbu kartou na všech pobočkách!

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Česká pošta a její přístup k moderním službám nabírá na obrátkách. 

Byť je rok 2019, nedávno se u nás spustilo Apple Pay a ve světě lidé převádí své peníze přes nejmodernější finanční služby, v našich končinách se ve většině poboček České pošty dodnes nedá zaplatit kartou

Z 3200 poboček České pošty akceptuje platbu přes terminál pouze čtvrtina, tedy 750 pošt. To se současnému vedení tohoto státního podniku nelíbí a chce to změnit. 

Česká pošta chce být moderní, od července umožní platbu kartou na všech pobočkách!
Zdroj: Wikimedia Commons

„Nedokážu říct, proč v roce 2019 není možné platit kartou na všech poštách. Technicky to možné je, podle smlouvy s poskytovatelem, což je ČSOB, také. Nechci se vracet do minulosti,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap. V současnosti musí dohánět resty z minulosti a nemůže tak nabízet služby opravdu moderní.

Od července tedy bude možné zaplatit kartou ve všech pobočkách, včetně měst a vesnic. Přístroje jsou v současnosti dodávány na místa, kde předtím nebyly, popř. obměňovány za modernější kusy

Česká pošta tuto změnu ale chtěla zavést už v minulosti – již v červenci 2017 jsme informovali, že má podobný záměr. Realizování jí tak zabralo dva roky. Gratulujeme.

Domů
Sdílet
Diskuse